MUREKLA

RADIOCOMMERCIAL LATEN MAKEN DOOR DE PROFESSIONALS

Radiospot laten maken

Een radiospot laten maken helpt enorm om de juiste doelgroep te bereiken. Om een succesvolle radiocommercial te laten maken kies je natuurlijk voor Murekla. Wij

zijn een productiestudio voor het produceren van onder andere radiocommercials. Of je nu een lokale, regionale of landelijke radiocommercial wil laten maken. Wij ontwikkelen jouw commercial van A tot Z.

De investeringen om te adverteren op de radio is in het tweede kwartaal van 2019 wederom fors gegroeid. Met een netto omzet van ongeveer 3,5 miljoen is dit een

stijging van 6 % ten opzichte van vorig jaar. Dit laat zeker blijken dat een radiospot zeker geen verkeerde keuze is. Je bereikt jouw doelgroep op een efficiënte manier.

Inkoop reclamezendtijd

Het laten maken van een radiospot is niet het enige wat moet gebeuren om jouw spot op de radio te krijgen. Ook zendtijd moet ingekocht worden. Ook voor het inkopen van zendtijd. voor een lokale, regionale of nationale strategie kun je de experts van ons bureau inschakelen. Wij zorgen ervoor dat jouw radiocommercial het juiste bereik krijgt voor de juiste prijs.


Voor het inkopen van reclamezendtijd werken wij samen met enkele grote landelijk media-inkoopbureau. Hier kopen wij reclame zendtijd per seconde in. Vervolgens

moet er ook gekeken worden naar het tijdstip waarop de spot uitgezonden moet worden. Wij hebben inzicht in diverse luister maar ook kijkcijfers. Hierdoor kunnen wij scenario’s uitwerken om jouw doelgroep het meest effectief te bereiken. Welke zenders hebben het hoogste bereik, hoe vaak moet de spot herhaald worden en op welk tijdstip moet de spot uitgezonden worden?

Tevens weten wij ook welke kortingen op zendtijd kunnen worden bedongen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat je nooit teveel betaalt voor de inkoop van zendtijd voor jouw radiospot.

Radiospot laten maken 3

RADIO COMMERCIALS

Adverteren op de radio.

Murekla is een onafhankelijk media-adviesbureau voor inkoop van reclame zendtijd op radio. Wil je adverteren op de radio? Hier vind je meer informatie.

Radiospot laten maken 4

RADIO COMMERCIALS

Hoeveel kost een Radio Commercial eigenlijk?

Radiocommercials van Murekla vallen op, blijven hangen en communiceren het juiste verhaal.

Inkopen reclame zendtijd

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Van concept tot eindproduct

Vanaf het eerste idee dat u heeft tot de ontwikkeling van het concept en de uiteindelijke afwerking van de commercial. Het succes wordt gemaakt in onze studio. Hier hebben we alles in huis om een radiocommercial voordelig en op maat te ontwikkelen. Zo hebben we een dito spreekcel, afzonderlijke geluidsstudio en 2 beeldstudio’s/ montagestudios.

Wij zijn ervan overtuigd dat de basis van succes met een radio reclame de stemmen zijn. Daarom hebben wij een uitgebreide stemmenbank op onze website. Deze bestaat uit specialisten uit eigen land. Voice overs die bekend zijn van onze Nationale radio en TV. Ook hebben we een uitgebreid assortiment aan buitenlandse stemmen en nieuw talent. Maar zo zijn er nog meer onderdelen die het succes bepalen van een goede radiocommercial.

Radiocommercial laten maken door Murekla

De volgende punten staan centraal bij onze dienstverlening:

  • Persoonlijke en deskundige begeleiding
  • Snelheid van handelen
  • Omzetten van ideeën naar productie
  • Combinatie van kennis over productie en advies voor inkopen van zendtijd
  • 30 jaar ervaring in het vak

Neem direct contact met ons op als je een radiocommercial wilt laten maken. Wij gaan graag met jou om de tafel om te kijken op welke manier we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0172) 41 01 09.

Meer naamsbekendheid door te adverteren op de radio

Een radioreclame maken in 2020 doet men natuurlijk niet zonder reden. Het brengt immers vele voordelen met zich mee:

  • Vergroten van naamsbekendheid
  • Actie matige campagnes
  • Radio is een goede aanvulling in de mediamix
  • Radio met social media is een ijzersterke combinatie voor lagere budgetten
Radiospot laten maken 5

Vul je gegevens in en wij bellen terug

Radiocommercials 1 stemmig


Radiocommercials meerstemmig


Radiocommercials met zang


Hoe maken wij succesvolle radiocommercials?

Behalve de stemmenbank speelt de muziek een belangrijke rol in het produceren van de commercial. Muziek kan de boodschap die je wilt brengen in jouw commercial versterken. Enkele specialisaties van Murekla zijn de ontwikkeling van audiologo’s en image songs. Een audiologo kun je herkennen aan de tune aan het einde van een radiocommercial. Deze is kort, kenmerkend en herkenbaar. Met behulp van een image song leggen we een accent op de beleving. Informatie verpakt in een sfeer van een song. Zo trekt de reclame extra aandacht bij de luisteraar. De image song is een kort liedje van 20 tot 30 seconden.

Door een intelligentie strategie uit te stippelen – wat is je doelgroep, via welke kanalen, op welke dagen en welk tijdstip bereik je die, en hoé benader je die? – kan met een relatief laag budget een maximaal bereik op radio en televisie worden gehaald. En met een minimum aan waste. Het is geen fabeltje dat een tv-commercial van een paar duizend euro soms meer effect sorteert dan één van enkele tonnen!

Uitgebreide stemmenbank

Zoals je kunt lezen componeren we in onze studio de muziek voor de meeste reclames. Of je nu interesse hebt in het laten opnemen van een audiologo, een radiocommercial van 20 seconden, achtergrondmuziek of een andere wens heeft, wij componeren alle muziek ter plekke in onze studio. Als het concept af is kunt u altijd wijzigingen doorgeven en aanpassingen laten verrichten, tot de radiocommercial naar uw wens is. De keuze is enorm door onze veelzijdige effectenbank en de grote muziekbibliotheek waar wij over beschikken. Kortom: Voor een radiocommercial op maat kunt u terecht bij de specialisten van ons bedrijf.

Radiospot kosten

Inmiddels weet je wat de belangrijkste onderdelen zijn voor het succes van een radiocommercial. Volgende vraag die wij vaak krijgen heeft betrekking op de kosten voor de ontwikkeling van een radiocommercial. Voor €350,- heb je bijvoorbeeld een reclame die gericht is op de lokale markt. De muziek in deze commercial wordt eventueel op maat gecomponeerd. Bij meerdere afnamen zijn staffelkortingen mogelijk. Vanaf €1.450,- kan de commercial landelijk worden uitgezonden.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Benieuwd naar de exacte kosten voor de ontwikkeling van een radiocommercial? Neem dan contact op met 1 van onze adviseurs. Wij gaan graag met jou in gesprek om jouw wensen in kaart te brengen. Op basis hiervan kunnen we een goede prijsopgave maken.

Regionale omroep

1 week, 5 spots per dag     

bereik 250.000                 

kosten ca. € 1.500  

Landelijke zender klein

1 week, 5 spots per dag

bereik 500.000

kosten ca. € 5.000

Landelijke zender groot

1 week, 5 spots per dag

bereik 2.000.000

kosten ca. € 12.500

Productie van de beste radiocommercials

Er zijn een aantal voorwaarden voor succes voor jouw radiocommercial. Zo is het aan te raden om slechts 1 radio boodschap door te communiceren. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer informatie wordt geboden, hoe lager de conversie is. Als je meer wil vertellen aan jouw doelgroep kan er voor gekozen worden om meerdere commercials te ontwikkelen. Andere belangrijke voorwaarden/tips zijn:

De herkenbaarheid van de spot. Muziek speelt een grote rol. Deze zorgt onder andere voor de herkenbaarheid ervan. Met behulp van stemmen, achtergrondmuziek en effecten kan je jouw radiocommercial realistischer maken. De impact die de boodschap veroorzaakt kan met behulp van de juiste muzikale ondersteuning twee keer zo effectief zijn.

Menselijkheid. Pas de services, producten en diensten die je biedt aan een dagelijkse situatie aan. Jouw radio boodschap komt vele malen beter over als jouw luisteraars deze herkennen uit het dagelijks leven. Daarnaast moest de voice over praten op een menselijke manier. Dus op een normaal tempo met spreekpauzes op de momenten dat elke mens deze neemt. Een luisteraar heeft waardering voor een dialoog die op een ‘goede’ manier in elkaar zit. Zo versterk je de boodschap die je wil uitdragen.

Clichés bij het produceren. Er zijn veel woorden die in bijna elke radiocommercial terug komen. Denk hierbij aan de woorden: ‘Snel’, ‘Nu’, ‘Nog’. De luisteraar is doof geworden voor deze taal. Deze woorden zijn in het verleden veel te veel gebruikt. Daarom is het tijd voor iets nieuws. Probeer iets te verzinnen wat nog niemand heeft.

Zo zijn er nog meer eisen die van belang zijn bij de ontwikkeling van een radiocommercial. Onze professionals begeleiden u het gehele proces en ontwikkelen een radiocommercial die voldoet aan al deze eisen.

Radiospot beluisteren

Een radiospot wordt door luisteraars gehoord doordat radio een medium is waarbij niet snel weggezapt wordt. Luisteraars luisteren een lange tijd naar de radio, doordat deze op de achtergrond aan staat. Elk radiostation heeft ongeveer op hetzelfde moment reclameblokken, waardoor wegzappen geen nut heeft. Ook als een luisteraar niet actief naar de radio luistert, wordt de commercial alsnog gehoord.

Een goede radiocommercial blijft hangen bij de luisteraar, ook als er niet actief geluisterd wordt. Dit komt

door herkenbare muziek en een slogan die de luisteraar zich goed kan herinneren. Ook een goede voice-over doet wonderen. Wij gaan graag met jou samenwerken om een goede en herkenbare radiocommercial te ontwikkelen.

Radiocommercial maken door Murekla

De diensten, merken en producten van uw bedrijf onder de aandacht brengen met een professionele radiocommercial? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze professionals. Dit kan telefonisch op (0172) 41 01 09, door een e-mail te sturen naar info@murekla.nl of door het contactformulier in te vullen. In het laatste geval bellen wij u binnen 48 uur terug. Een radiocommercial laten maken voor lage kosten doet u bij Murekla. Neem contact met ons op en wij gaan vandaag nog aan de slag met de ontwikkeling van uw radiocommercial.

Inkopen reclame zendtijd
INKOOP ZENDTIJD
Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Toonaangevend productiebedrijf

Wij hebben door de jaren heen al vele klanten verblijd. Zowel met een radiocommercial, ofwel een tv commercial. Of beide, uiteraard. Daarnaast ben je bij ons ook aan het juiste adres voor:

Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Één aanspreekpunt

Onafhankelijk zendtijdadvies

RTV commercials van concept tot eindproduct

Composities op Maat

Scroll naar top

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Laten we samen eens de mogelijkheden bespreken tijdens aan gratis adviesgesprek. Ik vertel je alles wat je moet weten als je gaat adverteren op de radio of op TV.