MUREKLA

RADIOCOMMERCIAL LATEN MAKEN DOOR DE PROFESSIONALS

Radiocommercial laten maken

De investeringen om te adverteren op de radio is in het tweede kwartaal van 2019 wederom fors gegroeid. Met een netto omzet van ongeveer 3,5 miljoen is dit een stijging van 6 % ten opzichte van vorig jaar.

Om een succesvolle radiocommercial te laten maken kies je natuurlijk voor Murekla. Wij zijn een productiestudio voor het produceren van onder andere radiocommercials. Of je nu een lokale, regionale of landelijke radiocommercial wil laten maken. Wij ontwikkelen jouw commercial van A tot Z.

Radiospot laten maken 3

RADIO COMMERCIALS

Adverteren op de radio.

Murekla is een onafhankelijk media-adviesbureau voor inkoop van reclame zendtijd op radio. Wil je adverteren op de radio? Hier vind je meer informatie.

Radiospot laten maken 4

RADIO COMMERCIALS

Hoeveel kost een Radio Commercial eigenlijk?

Radiocommercials van Murekla vallen op, blijven hangen en communiceren het juiste verhaal.

Inkopen reclame zendtijd

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Van concept tot eindproduct

Vanaf het eerste idee dat u heeft tot de ontwikkeling van het concept en de uiteindelijke afwerking van de commercial. Het succes wordt gemaakt in onze studio. Hier hebben we alles in huis om een radiocommercial voordelig en op maat te ontwikkelen. Zo hebben we een dito spreekcel, afzonderlijke geluidsstudio en 2 beeldstudio's/ montagestudios.

Wij zijn ervan overtuigd dat de basis van succes met een radio reclame de stemmen zijn. Daarom hebben wij een uitgebreide stemmenbank op onze website. Deze bestaat uit specialisten uit eigen land. Voice overs die bekend zijn van onze Nationale radio en TV. Ook hebben we een uitgebreid assortiment aan buitenlandse stemmen en nieuw talent. Maar zo zijn er nog meer onderdelen die het succes bepalen van een goede radiocommercial.

30 jaar ervaring in het vak - snelheid

De volgende punten staan centraal bij onze dienstverlening:

  • Persoonlijke en deskundige begeleiding
  • Snelheid van handelen
  • Omzetten van ideeën naar productie
  • Combinatie van kennis over productie en advies voor inkopen van zendtijd
  • 30 jaar ervaring in het vak

Meer naamsbekendheid door te adverteren op de radio

Een radioreclame maken in 2020 doet men natuurlijk niet zonder reden. Het brengt immers vele voordelen met zich mee:

  • Vergroten van naamsbekendheid
  • Actie matige campagnes
  • Radio is een goede aanvulling in de mediamix
  • Radio met social media is een ijzersterke combinatie voor lagere budgetten
Radiospot laten maken 5

Vul je gegevens in en wij bellen terug

Radiocommercials 1 stemmig

EazyFix
EazyFix
HANS GROHE 2020
HANS GROHE 2020
Wij SamSam 2020
Wij SamSam 2020
Missie-Energie.nl
Missie-Energie.nl
Finnik
Finnik
Stichting Heifer
Stichting Heifer
TIE Kinetix
TIE Kinetix
AD Tour de France
AD Tour de France
Fries Museum Rembrandt
Fries Museum Rembrandt
Deen Supermarkt
Deen Supermarkt
Bo parket
Bo parket
Topgear magazine
Topgear magazine
Venta Luchtvochtigheid
Venta Luchtvochtigheid
Brandy Fashion
Brandy Fashion
Mibo Uitzendorganisatie
Mibo Uitzendorganisatie
My Hair L'Oreal en Keristase
My Hair L'Oreal en Keristase
Dimoral
Dimoral
KIK
KIK
Mijn Pakketverzenden
Mijn Pakketverzenden
Smult
Smult
Wij SamSam
Wij SamSam

Radiocommercials meerstemmig

Zwerfkei
Zwerfkei
Oxboard
Oxboard
Pinc Vision
Pinc Vision
Goodzz
Goodzz
Seven T
Seven T
Stoel voor een goed doel
Stoel voor een goed doel
Handelsprijzen
Handelsprijzen
Wij SamSam
Wij SamSam
Kerstkaarten.nl
Kerstkaarten.nl
Sanisale
Sanisale
Hans Grohe
Hans Grohe

Radiocommercials met zang

Inventum
Inventum
Zinzi
Zinzi
Lenovo Black Friday
Lenovo Black Friday
Barbara uitvaart
Barbara uitvaart
Lenovo Latin
Lenovo Latin
Eilandgevoel
Eilandgevoel
Jewelzshop
Jewelzshop
Gassan
Gassan
Intratuin
Intratuin
Restaurant Stedelijk
Restaurant Stedelijk
Shave Today
Shave Today

Hoe maken wij succesvolle radiocommercials?

Behalve de stemmenbank speelt de muziek een belangrijke rol in het produceren van de commercial. Muziek kan de boodschap die je wilt brengen in jouw commercial versterken. Enkele specialisaties van Murekla zijn de ontwikkeling van audiologo's en image songs. Een audiologo kun je herkennen aan de tune aan het einde van een radiocommercial. Deze is kort, kenmerkend en herkenbaar. Met behulp van een image song leggen we een accent op de beleving. Informatie verpakt in een sfeer van een song. Zo trekt de reclame extra aandacht bij de luisteraar. De image song is een kort liedje van 20 tot 30 seconden.

Door een intelligentie strategie uit te stippelen – wat is je doelgroep, via welke kanalen, op welke dagen en welk tijdstip bereik je die, en hoé benader je die? – kan met een relatief laag budget een maximaal bereik op radio en televisie worden gehaald. En met een minimum aan waste. Het is geen fabeltje dat een tv-commercial van een paar duizend euro soms meer effect sorteert dan één van enkele tonnen!

Uitgebreide stemmenbank

Zoals je kunt lezen componeren we in onze studio de muziek voor de meeste reclames. Of je nu interesse hebt in het laten opnemen van een audiologo, een radiocommercial van 20 seconden, achtergrondmuziek of een andere wens heeft, wij componeren alle muziek ter plekke in onze studio. Als het concept af is kunt u altijd wijzigingen doorgeven en aanpassingen laten verrichten, tot de radiocommercial naar uw wens is. De keuze is enorm door onze veelzijdige effectenbank en de grote muziekbibliotheek waar wij over beschikken. Kortom: Voor een radiocommercial op maat kunt u terecht bij de specialisten van ons bedrijf.

Kosten van een radiocommercial?

Inmiddels weet je wat de belangrijkste onderdelen zijn voor het succes van een radiocommercial. Volgende vraag die wij vaak krijgen heeft betrekking op de kosten voor de ontwikkeling van een radiocommercial. Voor €350,- heb je bijvoorbeeld een reclame die gericht is op de lokale markt. De muziek in deze commercial wordt eventueel op maat gecomponeerd. Bij meerdere afnamen zijn staffelkortingen mogelijk. Vanaf €1.250,- kan de commercial landelijk worden uitgezonden.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Benieuwd naar de exacte kosten voor de ontwikkeling van een radiocommercial? Neem dan contact op met 1 van onze adviseurs.

Regionale omroep

1 week, 5 spots per dag     

bereik 250.000                 

kosten ca. € 1.500  

Landelijke zender klein

1 week, 5 spots per dag

bereik 500.000

kosten ca. € 5.000

Landelijke zender groot

1 week, 5 spots per dag

bereik 2.000.000

kosten ca. € 12.500

Inkoop reclamezendtijd

Niet alleen voor het laten maken van de radiocommercial kunt je bij ons terecht. Ook voor de inkoop van reclamezendtijd voor een lokale, regionale of nationale strategie kun je de experts van ons bureau inschakelen. Wij zorgen ervoor dat jou radiocommercial het juiste bereik krijgt voor de juiste prijs.

Omdat we samenwerken met een groot landelijk media-inkoopbureau kunnen we verantwoordelijke doelgroep analyses maken en vervolgens strategische campagne voorstellen maken.

Productie van de beste radiocommercials

Er zijn een aantal voorwaarden voor succes voor jouw radiocommercial. Zo is het aan te raden om slechts 1 radio boodschap door te communiceren. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer informatie wordt geboden, hoe lager de conversie is. Als je meer wil vertellen aan jouw doelgroep kan er voor gekozen worden om meerdere commercials te ontwikkelen. Andere belangrijke voorwaarden/tips zijn:

De herkenbaarheid van de spot. Muziek speelt een grote rol. Deze zorgt onder andere voor de herkenbaarheid ervan. Met behulp van stemmen, achtergrondmuziek en effecten kan je jouw radiocommercial realistischer maken. De impact die de boodschap veroorzaakt kan met behulp van de juiste muzikale ondersteuning twee keer zo effectief zijn.

Menselijkheid. Pas de services, producten en diensten die je biedt aan een dagelijkse situatie aan. Jouw radio boodschap komt vele malen beter over als jouw luisteraars deze herkennen uit het dagelijks leven. Daarnaast moest de voice over praten op een menselijke manier. Dus op een normaal tempo met spreekpauzes op de momenten dat elke mens deze neemt. Een luisteraar heeft waardering voor een dialoog die op een 'goede' manier in elkaar zit. Zo versterk je de boodschap die je wil uitdragen.

Clichés bij het produceren. Er zijn veel woorden die in bijna elke radiocommercial terug komen. Denk hierbij aan de woorden: 'Snel', 'Nu', 'Nog'. De luisteraar is doof geworden voor deze taal. Deze woorden zijn in het verleden veel te veel gebruikt. Daarom is het tijd voor iets nieuws. Probeer iets te verzinnen wat nog niemand heeft.

Zo zijn er nog meer eisen die van belang zijn bij de ontwikkeling van een radiocommercial. Onze professionals begeleiden u het gehele proces en ontwikkelen een radiocommercial die voldoet aan al deze eisen.

Radiocommercial maken door Murekla

De diensten, merken en producten van uw bedrijf onder de aandacht brengen met een professionele radiocommercial? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze professionals. Dit kan telefonisch op (0172) 41 01 09, door een E-mail te sturen naar info@murekla.nl of door het contact formulier in te vullen. In het laatste geval bellen wij u binnen 48 uur terug. Een radiocommercial laten maken voor lage kosten doet u bij Murekla. Neem contact met ons op en wij gaan vandaag nog aan de slag met de ontwikkeling van uw radiocommercial.

Inkopen reclame zendtijd
INKOOP ZENDTIJD
Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Toonaangevend productiebedrijf

Wij hebben door de jaren heen al vele klanten verblijd. Zowel met een radiocommercial, ofwel een tv commercial. Of beide, uiteraard. Daarnaast ben je bij ons ook aan het juiste adres voor:

Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Éen Aanspreekpunt

Onafhankelijk Zendtijdadvies

Van Concept Tot Eindproduct

Composities Op Maat

Scroll naar top