MUREKLA

KOSTEN RADIO RECLAME

Radiocommercials 1 stemmig


Radiocommercials meerstemmig


Radiocommercials met zang


Productie van de radio reclame

Reclame maken op de radio voor minimale kosten, hoe goedkoop kan het eigenlijk? De meest voordelige radiocommercial is een 1 stemmige commercial, gesproken zonder muziek. Van groot belang is natuurlijk de tekst/ copywriting van zo’n commercial. Op basis van een goede briefing wordt deze door ons gerealiseerd. Vervolgens vindt er een goede casting plaats.

Welke stem past bij de tekst en welke stem past het beste bij de uitstraling van het bedrijf/ product. Uiteindelijk wordt de radiocommercial op een professionele manier afgemixt zodat deze duidelijk en helder op de radiozenders klinkt. Deze basis commercial produceren wij vanaf 1.450,- voor landelijke radio. Nu nog de zendtijd inkopen en je bent klaar om te adverteren op de radio!

Naarmate de wensen uitgebreider worden, bijvoorbeeld een tweede stem of extra muziek, zal de prijs van de commercial natuurlijk stijgen. Bel gerust voor een advies!

Vaste prijzen bestaan niet

Omdat het uitzendgebied voor lokale radiostations relatief klein is, is het tarief voor de radiocommercial lager dan wanneer er landelijk wordt uitgezonden. De meerprijs ligt in de buy out van de stemmen en bijvoorbeeld van de muziek. Kortom: de kosten voor een radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is een commercial die met veel vakmanschap compleet op maat wordt geproduceerd. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor een radioreclame te benoemen.

Regionale omroep

1 week, 5 spots per dag     

bereik 250.000                 

kosten ca. € 1.500  

Landelijke zender klein

1 week, 5 spots per dag

bereik 500.000               

kosten ca. € 5.000         

Landelijke zender groot

1 week, 5 spots per dag

bereik 2.000.000        

kosten ca. € 12.500     

Een prijs voorbeeld

Reclame maken op de radio voor minimale kosten: een voorbeeld van hoe goedkoop het kan zijn. Als je zo goedkoop mogelijk een radioreclame wilt, is een eenvoudige commercial met een duur van max 25 seconden de voordeligste keuze. Deze wordt dan op een lokale radiozender uitgezonden en bestaat uit 1 voice over + muziek en eventuele effecten.

Er bevinden zich geen geluidseffecten in de reclame, of andere bijzonderheden. Om deze radioreclame te realiseren moet er alleen tekst worden geschreven, moeten er stemmen worden opgenomen en moet de reclame worden afgemixt. De productie is in dit geval vanaf 350,- euro te realiseren voor lokale radio. Voor landelijke uitzendingen is deze prijs vanaf 1.250,-

Radioreclame kosten uitzenden, advies op maat van een specialist

Kortom: de kosten voor het uitzenden van radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio wordt volledig naar wens en met veel aandacht gemaakt. De prijs is daarom afhankelijk van meerdere factoren. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen.

Wij informeren en adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Samen bekijken we hoe we voor jou een succesvolle radiocommercial kunnen maken. In alle fasen, van de ontwikkeling tot aan de productie en uitvoering kunnen wij je van dienst zijn. Neem telefonisch, via de mail of middels het contactformulier contact op met een specialist om de kosten voor radioreclame uitzenden te bespreken.

Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Één aanspreekpunt

Onafhankelijk zendtijdadvies

RTV commercials van concept tot eindproduct

Composities op Maat

Scroll naar boven