MUREKLA

KOSTEN RADIO RECLAME

Radioreclame kosten

Wat zijn de kosten voor het uitzenden van radioreclame? Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen door onze klanten. Op deze pagina proberen wij je uit te leggen welke factoren van invloed zijn op de prijs/prijzen voor een succesvolle commercial. Ook kom je erachter waarom wij de professional in dit vakgebied zijn.

Inkopen reclame zendtijd

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Kosten Radioreclame laten uitzenden 3

RADIO COMMERCIALS

Adverteren op de radio.

Murekla is een onafhankelijk media-adviesbureau voor inkoop van reclame zendtijd op radio. Wil je adverteren op de radio? Hier vind je meer informatie.

Kosten Radioreclame laten uitzenden 4

RADIO COMMERCIALS

Hoeveel kost een Radio Commercial eigenlijk?

Radiocommercials van Murekla vallen op, blijven hangen en communiceren het juiste verhaal.

Hier vind je meer informatie.

Productie van de radioreclame

Reclame maken op de radio voor minimale kosten, hoe goedkoop kan het eigenlijk? De meest voordelige radiocommercial is een 1 stemmige commercial, gesproken zonder muziek. Van groot belang is natuurlijk de tekst/ copywriting van zo’n commercial. Op basis van een goede briefing wordt deze door ons gerealiseerd. Vervolgens vindt er een goede casting plaats.

Welke stem past bij de tekst en welke stem past het beste bij de uitstraling van het bedrijf/ product. Uiteindelijk wordt de radiocommercial op een professionele manier afgemixt zodat deze duidelijk en helder op de radiozenders klinkt. Deze basis commercial produceren wij vanaf 1.250,- voor landelijke radio. Nu nog de zendtijd inkopen en je bent klaar om te adverteren op de radio!

Naarmate de wensen uitgebreider worden, bijvoorbeeld een tweede stem of extra muziek, zal de prijs van de commercial natuurlijk stijgen. Bel gerust voor een advies!

Kosten Radioreclame laten uitzenden 5

Vul je gegevens in en wij bellen binnen 24U

Radiocommercials 1 stemmig

[zoomsounds id=”1-stemmig”]

Radiocommercials meerstemmig

[zoomsounds id=”meerstemmig”]

Radiocommercials met zang

[zoomsounds id=”commercials-met-zang”]

Radio reclame door Murekla | Het totale plaatje

Waarom kiezen voor Murekla? We zetten de voordelen voor je op een rij:

  • Persoonlijkheid en deskundig
  • Wij handelen zeer snel
  • Al vanaf 1250-, euro
  • Bereik je doelgroep met een creatieve omzetting van ideeën naar een concept radio of TV reclame
  • Combinatie van kennis en advies, voor de inkoop van zendtijd en productie
  • Het totale plaatje: voor een media uiting via radio of televisie
  • 30 jaar ervaring in medialand

Wil jij een radiocommercial laten maken voor jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0172 410 109. Of plan direct een vrijblijvende afspraak door ons contactformulier in te vullen.

Door een intelligentie strategie uit te stippelen – wie is je doelgroep, via welke kanalen, op welke dagen en welk tijdstip bereik je die, en hoe benader je die? – kan met een relatief laag budget een maximaal bereik op radio en televisie worden gehaald. En met een minimum aan waste. Het is geen fabeltje dat een tv-commercial van een paar duizend euro soms meer effect sorteert dan één van enkele tonnen!

Kosten radioreclame, het uitzenden.

Wij onderscheiden een tweetal kosten. Namelijk de productie van de radiocommercial en de zendtijd die moet worden ingekocht bij de radiozenders. De kosten voor radioreclame uitzenden zijn afhankelijk van diverse factoren.

Elke radio zender en omroep hanteert andere tarieven. Dit verschilt of de zender lokaal, regionaal of nationaal uitzendt. Ook het tijdstip waarop een radioreclame wordt uitgezonden speelt een grote rol in het bepalen van de kosten. Een reclame in de spits bijvoorbeeld is kostbaarder dan om 9 uur ‘s avonds. Het aantal luisteraars heeft een groot effect op de prijs die u moet betalen voor de zendtijd. Daarnaast heeft de lengte van een reclame invloed op de kosten. Een reclame van 25 seconden kost meer dan een reclame van 10 seconden. Murekla heeft inmiddels 30 jaar ervaring als het om inkopen van reclame zendtijd gaat. In deze tijd hebben we een groot netwerk opgebouwd.

Regionale omroep

1 week, 5 spots per dag     

bereik 250.000                 

kosten ca. € 1.500  

Landelijke zender klein

1 week, 5 spots per dag

bereik 500.000               

kosten ca. € 5.000         

Landelijke zender groot

1 week, 5 spots per dag

bereik 2.000.000        

kosten ca. € 12.500     

Adverteren op de radio

Voordat je gaat adverteren op de radio is het belangrijk om de doelgroep in kaart te brengen. Zodoende weet je op welke radiozender je het beste jouw radio commercial kan laten horen. Het tijdvlak is ook een belangrijk aspect. Op welke tijd bereik je jouw doelgroep het beste.

Radio commercial laten maken in 4 stappen

We maken een radiocommercial in 4 stappen. Stap 1: We beginnen met het script. Dat is immers de basis. Stap 2. De keuze van de voice-over. Met onze eigen uitgebreide stemmenbank heb je een ruime keus uit bekende stemmen van Nederlandse radio en TV. Deze wordt vervolgens opgenomen in onze geluidsstudio. Stap 3: In overleg bepalen we eventuele muziek en geluidseffecten. Stap 4: Ten slotte gaan we aan de slag met de daadwerkelijke productie van de radiocommercial. Hierbij wordt uitgevoerd wat in een eerder stadium is bedacht.

Een prijs voorbeeld

Reclame maken op de radio voor minimale kosten: een voorbeeld van hoe goedkoop het kan zijn. Als je zo goedkoop mogelijk een radioreclame wilt, is een eenvoudige commercial met een duur van max 25 seconden de voordeligste keuze. Deze wordt dan op een lokale radiozender uitgezonden en bestaat uit slechts 1 simpele spreekstem + muziek


Er bevinden zich geen geluidseffecten in de reclame, of andere bijzonderheden. Om deze radioreclame te realiseren moet er alleen tekst worden geschreven, moeten er stemmen worden opgenomen en moet de reclame worden afgemixt. De productie is in dit geval vanaf 350,- euro te realiseren voor lokale radio. Voor landelijke uitzendingen is deze prijs vanaf 1.250,-

Vaste prijzen bestaan niet

Omdat het uitzendgebied voor lokale radiostations relatief klein is, is het tarief voor de radiocommercial lager dan wanneer er landelijk wordt uitgezonden. Dus in een groot uitzendgebied. De meerprijs ligt in de buy out van de stemmen en bijvoorbeeld van de muziek. Kortom: de kosten voor een radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat je zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen.

Radioreclame kosten uitzenden, advies op maat van een specialist.

Kortom: de kosten voor het uitzenden van radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat je zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen.

Wij informeren en adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Samen bekijken we hoe we voor jou een succesvolle radiocommercial kunnen maken. In alle fasen, van de ontwikkeling tot aan de productie en uitvoering kunnen wij je van dienst zijn. Neem telefonisch, via de mail of middels het contactformulier contact op met een specialist om de kosten voor radioreclame uitzenden te bespreken.

Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Éen Aanspreekpunt

Onafhankelijk Zendtijdadvies

Van Concept Tot Eindproduct

Composities Op Maat

Scroll naar top