MUREKLA

RADIOCOMMERCIALS MET EEN BOODSCHAP

Radiocommercial | van concept tot eindproduct

Radiocommercial laten maken? Ondanks dat veel mensen roepen dat radio achterhaald is, is radioreclame in 2021 toch nog een uitstekende keuze om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. Adverteren middels radioreclame vraagt om expertise en jarenlange ervaring. Wij zijn Murekla, een toonaangevend bedrijf op het gebied van radio reclame maken. Zo bestaat de studio waar wij jouw radiocommercial maken uit meerdere onderdelen.

Wij beschikken onder andere uit een geluidsdichte spreekcel en een afzonderlijke geluidsstudio. Maar ook over een beeld- en montagestudio. Wij hebben door de

jaren heen al vele commercials ontwikkeld voor vele tevreden klanten. Zie hiervoor onze reviews!

30 jaar ervaring in het vak – snelheid

De volgende punten staan centraal bij onze dienstverlening:

 • Persoonlijke en deskundige begeleiding
 • Snelheid van handelen
 • Omzetten van ideeën naar productie
 • Combinatie van kennis over productie en advies voor inkopen van zendtijd
 • 30 jaar ervaring in het vak

Neem direct contact met ons op als je een radioreclame wilt laten maken. Wij staan voor jou klaar en denken graag met jou mee. Via ons bereik je jouw doelgroep op de juiste manier. Neem contact op via ons contactformulier.

Radiocommercials 1 stemmig


Radiocommercials meerstemmig


Radiocommercials met zang


Radio Commercial laten maken 3

RADIO COMMERCIALS

Adverteren op de radio.

Murekla is een onafhankelijk media-adviesbureau voor inkoop van reclame zendtijd op radio. Wil je adverteren op de radio? Hier vind je meer informatie.

Inkopen reclame zendtijd

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Radio Commercial laten maken 4

TV COMMERCIALS

Jouw TV commercial op professionele wijze gefilmd!

TV-commercials voor ieder budget. Murekla maakt al ruim 30 jaar televisiecommercials.

Meer naamsbekendheid door te adverteren op de radio

Een radiospot maken in 2020 doet men natuurlijk niet zonder reden. Het brengt immers vele voordelen met zich mee:

 • Vergroten van naamsbekendheid
 • Actiematige campagnes
 • Radio is een goede aanvulling in de mediamix
 • Radio met social media is een ijzersterke combinatie voor lagere budgetten

Radiocommercial laten maken door Murekla

Een radiocommercial laten maken in 2021 door professionals doe je bij Murekla. Dit is immers een commercial die je naamsbekendheid vergroot. Murekla is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de productie van radiocommercials, voor landelijke, regionale en lokale uitzendingen. Pakkende radioreclames maken is dus ons dagelijks werk. Wij produceren vandaag nog!

Schakel onze professionele hulp in voor het laten maken van een professionele commercial. Wil je meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Of over de kosten die de productie met zich mee brengen? Neem gerust contact met ons op.

Radio Commercial laten maken 5

Radiocommercial laten maken in 4 stappen

We maken een radiocommercial in 4 stappen. Stap 1: We beginnen met het script. Dat is immers de basis. Stap 2: De keuze van de voice over. Met onze eigen stemmenbank heb je een ruime keus uit bekende stemmen van Nederlandse radio en TV. Deze wordt vervolgens opgenomen in onze geluidsstudio. Stap 3: In overleg bepalen we eventuele muziek en geluidseffecten. Stap 4: Ten slotte gaan we aan de slag met de daadwerkelijke productie van de radioreclame. Hierbij wordt uitgevoerd wat in een eerder stadium is bedacht.

Uitgebreide stemmenbank

De stem is een bijzonder belangrijk onderdeel van de commercial. Daarom hebben wij een uitgebreide stemmenbank met vele stemmen bekend van nationale radio en TV. Daarnaast beschikken we ook over een database met vele buitenlandse stemmen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Geef je wensen gerust aan ons door. We denken graag met je mee.

Één aanspreekpunt

Onafhankelijk zendtijdadvies

RTV commercials van concept tot eindproduct

Composities op Maat

Radiocommercial kosten

Hoeveel kost een auto? Niet iedere commercial is immers hetzelfde. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Daarom kunnen we niet zomaar een antwoord geven op de vraag wat de kosten zijn. De kosten van het laten maken van een radiocommercial zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren.

Hoeveel stemmen/voice-overs gaan er gebruikt worden? Komt er muziek bij en/of geluidseffecten? Ook speelt mee op welk medium de commercial uitgezonden gaat worden. Is dit op een lokale zender of landelijk? Al deze factoren zijn van invloed op de prijs.

Een indicatie van de kosten voor een radiocommercial:

Zo zijn de kosten van een radiocommercial voor lokaal gebruik met muziek uiterst scherp. Om een idee te geven, de kosten liggen dan rond de 350 euro. (Bij meerdere afnames wordt er een staffelkorting toegepast).Vanaf 1.250 euro excl. btw kan een radiocommercial landelijk (max. 30 sec.) worden uitgezonden. Wanneer je een specifieke vraag hebt over kosten kun je gerust contact met ons opnemen. Of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Regionale omroep

1 week, 5 spots per dag     

bereik 250.000                 

kosten ca. € 1.500  

Landelijke zender klein

1 week, 5 spots per dag

bereik 500.000               

kosten ca. € 5.000         

Landelijke zender groot

1 week, 5 spots per dag

bereik 2.000.000        

kosten ca. € 12.500     

Reclame muziek


Uiteraard hebben we ook de reclamemuziek. Reclamemuziek mag ons inziens niet afleiden, maar  moet de boodschap juist versterken. De muziek voor de radioreclame componeren we in opdracht in onze eigen studio. Een audiologo of andere wensen? Ook door onze grote moderne en eigentijdse muziek library en de effectenbank is de keuze enorm.

Gespecialiseerd in audiologo’s en image songs

Murekla heeft zich o.a. gespecialiseerd in de ontwikkeling van audiologo’s en image songs. Een audiologo kun je herkennen aan de korte herkenbare tune aan het einde van de commercial. Een image song is een kort liedje van 20 tot 30 seconden. De image song (de naam zegt het al) wordt gebruikt om het imago onder de aandacht te brengen.

Vandaag nog aan de slag met een radiocommercial?

Heb je interesse in een radiocommercial op maat? Bijvoorbeeld om je bedrijf, producten of diensten mee te promoten. Wanneer je een vraag hebt over de dienstverlening kun je gerust contact met ons opnemen. Vervolgens voorzien we je graag van deskundig advies waarmee je verder kunt. Dit kun je doen door te bellen naar (0172) 41 01 09. Ofwel door te mailen naar info@murekla.nl. Vervolgens ontwikkelen we vandaag nog een commercial voor je bedrijf!

Handige tips voor het maken van een radiocommercial

Hieronder geven we enkele tips om een radiocommercial succesvol te maken. Er zijn een aantal onderdelen die belangrijk zijn om te weten als je een radiocommercial gaat laten maken.


 1. Wat is de doelstelling van de campagne. Is dat merkbekendheid? (imago)? Of moet de radiocommercial een wervend karakter hebben?
 2. Het is raadzaam om maximaal 1 tot 2 boodschappen in de commercial te verwerken. Commercials met 1 boodschap trekken beter de aandacht. Daarnaast zijn ze ook nog eens leuker om naar te luisteren.
 3. Vrouwenstemmen blijken een positieve invloed te hebben op de geloofwaardigheid. Hierin scoren vrouwen beter dan mannen. Tevens verhoogd de vrouwenstem de koop- en bezoekintensie. (bron: STER)

Voice-over

Eindig de radiocommercial altijd op een prettige manier. Dit geeft een goed gevoel aan de luisteraar. De commercial moet daarbij altijd positief blijven. Bovendien is het aan te raden om 1 op 1 te communiceren met je doelgroep, op een persoonlijk level. Zo voelt men zich aangesproken en neemt deze luisteraar sneller de informatie op die je geeft.

Enkele seconden

Je hebt maar enkele seconden de tijd om je luisteraar te overtuigen van je kennis en kunde. Hoe langer de commercial duurt, hoe hoger de kosten voor je zijn. Houdt hierbij altijd je doelgroep in gedachten. Wat vinden zij belangrijk? Wat wilt je hun vertellen? Dit soort vragen zijn erg belangrijk bij het bepalen van de radiocommercial.

3 verschillende soorten radiocommercials

Er zijn verschillende soorten radiocommercials:

 1. stemmig gesproken commercial (standaard). Dit kan een hamerslag commercial zijn
 2. stemmig/dialoog of hoorspel commercial
 3. Gezongen commercial

​Herkendbaarheid

Herkenbaarheid. Zoals eerder benoemd is muziek erg belangrijk in de radiocommercial. Deze zorgt ervoor dat de reclame uiting herkenbaar is. De impact die de boodschap veroorzaakt kan door de juiste muzikale ondersteuning twee keer zo effectief zijn. Het gebruik van eventuele effecten kunnen de sfeer in de radiocommercial realistisch te maken.

Menselijkheid

Probeer je producten en diensten aan te passen aan een levensechte situatie. Als je radio luisteraars deze situatie herkennen komt de boodschap beter over.

Clichés

Bepaalde woorden komen bijna in elke radiocommercial terug, zoals snel, nu, nog. Wees zuinig met gebruik van deze woorden. De traditionele commercials staan vol met deze woorden. Hierdoor is de radio luisteraar doof geworden voor deze taal. Deze woorden zijn in het verleden te veel gebruikt.

Jouw radioreclame direct op de radio

Naast het ontwikkelen van de radiocommercial, kunnen wij ook zorgen dat deze op de radio komt. Wij werken samen met diverse media bureaus voor het inkopen van zendtijd voor radioreclames. Daarnaast hebben wij inzicht in de kijk- en luistercijfers waardoor wij een effectief plan kunnen opstellen. Welke zenders leveren het hoogste bereik, hoe vaak moet de radiospot herhaald worden en wat zijn de juiste tijdvakken voor de radiospot?

Neem contact met ons op

Zie je het zitten om jouw radioreclame bij ons te laten ontwikkelen en direct op de radio te krijgen? Neem dan gelijk contact met ons op, wij gaan graag samen met jou naar de mogelijkheden kijken. Ook als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen. Dit doe je door het contactformulier

Radio Commercial laten maken 6
INKOOP ZENDTIJD
Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Toonaangevend productiebedrijf

Wij hebben door de jaren heen al vele klanten verblijd. Zowel met een radiocommercial, ofwel een tv commercial. Of beide, uiteraard. Daarnaast ben je bij ons ook aan het juiste adres voor:

Radio Commercial laten maken 7
Radio Commercial laten maken 8
Radio Commercial laten maken 9
Radio Commercial laten maken 10
Radio Commercial laten maken 11

—————A = Goed in acteren —————- E = Enthousiast ———————-W = Warm ——————— Z = Zakelijk ———————— F = Frivool ————————- O = Op aanvraag

Voice-over mannen nederlands


Voice-over vrouwen nederlands


Voice-over buitenlands


Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Scroll naar top

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Laten we samen eens de mogelijkheden bespreken tijdens aan gratis adviesgesprek. Ik vertel je alles wat je moet weten als je gaat adverteren op de radio of op TV.