MUREKLA

KOSTEN RADIO RECLAME

Radio reclame laten maken

Om jouw bedrijf beter op de kaart te zetten, kun je radioreclame laten maken. Wil je een professionele radio reclame of radiocommercial laten maken en uitzenden tegen een aantrekkelijke prijs? Dan kun je terecht bij de professionals van Murekla. Adverteren op de radio creëert een positief effect op de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

Een radioreclame maken in 2020 doet men natuurlijk niet zonder reden. Het brengt immers vele voordelen met zich mee:

 • Vergroten van naamsbekendheid
 • Actiematige campagnes
 • Radio is een goede aanvulling in de mediamix
 • Radio met social media is een ijzersterke combinatie voor lagere budgetten
Inkopen reclame zendtijd

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Kosten Radioreclame laten uitzenden 3

RADIO COMMERCIALS

Adverteren op de radio.

Murekla is een onafhankelijk media-adviesbureau voor inkoop van reclame zendtijd op radio. Wil je adverteren op de radio? Hier vind je meer informatie.

Kosten Radioreclame laten uitzenden 4

RADIO COMMERCIALS

Hoeveel kost een Radio Commercial eigenlijk?

Radiocommercials van Murekla vallen op, blijven hangen en communiceren het juiste verhaal.

Hier vind je meer informatie.

Compleet toegerust maar tegelijkertijd compact en sfeervol

Radio is immers nog steeds een van de populairste mediums van Nederland. Consumenten luisteren ook langer naar de radio, dan dat ze kijken naar de televisie. Mensen zappen anno 2020 niet snel naar een andere radiozender. Wij van Murekla hebben meer dan 30 jaar ervaring in het vak en handelen zeer snel. Voordat je het weet kun jij adverteren met je eigen radiospot.

3 verschillende soorten radio reclame

Er zijn verschillende soorten radiocommercials:

1 stemmig gesproken commercial (standaard). Dit kan een hamerslag commercial zijn

2 stemmig/dialoog of hoorspel commercial

3 Gezongen commercial

Wij werken bij het ontwikkelen van een radiocommercial met een stappenplan van vier stappen:

 • Script
 • Voice over
 • Muziek en geluidseffecten
 • Productie

Bij de eerste drie stappen wordt alles bedacht en voorbereidt. In stap vier wordt de commercial geproduceerd.

Kosten Radioreclame laten uitzenden 5

Vul je gegevens in en wij bellen binnen 24U

Radiocommercials 1 stemmig

[zoomsounds id=”1-stemmig”]

Radiocommercials meerstemmig

[zoomsounds id=”meerstemmig”]

Radiocommercials met zang

[zoomsounds id=”commercials-met-zang”]

Radio reclame door Murekla | Het totale plaatje

Waarom kiezen voor Murekla? We zetten de voordelen voor je op een rij:

 • Persoonlijkheid en deskundig
 • Wij handelen zeer snel
 • Al vanaf 1250-, euro
 • Bereik je doelgroep met een creatieve omzetting van ideeën naar een concept radio of TV reclame
 • Combinatie van kennis en advies, voor de inkoop van zendtijd en productie
 • Het totale plaatje: voor een media uiting via radio of televisie
 • 30 jaar ervaring in medialand

Wil jij een radiocommercial laten maken voor jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0172 410 109. Of plan direct een vrijblijvende afspraak door ons contactformulier in te vullen.

Door een intelligentie strategie uit te stippelen – wie is je doelgroep, via welke kanalen, op welke dagen en welk tijdstip bereik je die, en hoe benader je die? – kan met een relatief laag budget een maximaal bereik op radio en televisie worden gehaald. En met een minimum aan waste. Het is geen fabeltje dat een tv-commercial van een paar duizend euro soms meer effect sorteert dan één van enkele tonnen!

Productie van de radio reclame

Reclame maken op de radio voor minimale kosten, hoe goedkoop kan het eigenlijk? De meest voordelige radiocommercial is een 1 stemmige commercial, gesproken zonder muziek. Van groot belang is natuurlijk de tekst/ copywriting van zo’n commercial. Op basis van een goede briefing wordt deze door ons gerealiseerd. Vervolgens vindt er een goede casting plaats.

Welke stem past bij de tekst en welke stem past het beste bij de uitstraling van het bedrijf/ product. Uiteindelijk wordt de radiocommercial op een professionele manier afgemixt zodat deze duidelijk en helder op de radiozenders klinkt. Deze basis commercial produceren wij vanaf 1.250,- voor landelijke radio. Nu nog de zendtijd inkopen en je bent klaar om te adverteren op de radio!

Naarmate de wensen uitgebreider worden, bijvoorbeeld een tweede stem of extra muziek, zal de prijs van de commercial natuurlijk stijgen. Bel gerust voor een advies!

Een lange of korte radio reclame?

Een belangrijke overweging bij de kosten voor een reclame spot is de keuze voor een korte of lange radio commercial. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat reclames die langer duren zorgen voor een goede waardering en positieve herinnering. Maar het verschil met een korte radioreclame is zo klein dat deze factor eigenlijk overbodig is.

Uit andere onderzoeken kwam naar voren dat voor een optimale werking de radioreclame minimaal 3 keer moet worden aangehoord (de zogenaamde contactfrequentie).

Hoe vaker herhaalt, hoe meer herkenning

Daarbij moet een campagne minimaal één á twee weken duren voordat het daadwerkelijk effect heeft. Tijdens de periode van het uitzenden neemt de herkenning van de campagne in grote getalen toe. De kans op succes is groter als het aantal herhalingen toeneemt.

De professionals van Murekla weten wat de beste formule is voor jouw bedrijf en kunnen al de eerder benoemde aspecten samen laten smelten in een spot op maat.

Vaste prijzen bestaan niet

Omdat het uitzendgebied voor lokale radiostations relatief klein is, is het tarief voor de radiocommercial lager dan wanneer er landelijk wordt uitgezonden. Dus in een groot uitzendgebied. De meerprijs ligt in de buy out van de stemmen en bijvoorbeeld van de muziek. Kortom: de kosten voor een radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat je zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen.

Full motion tv commercials

Naast radio reclame maken wij ook tv-commercials. Wij produceren full motion tv commercials geheel volgens jouw wensen. Indien gewenst gebruiken we onze drones voor een spectaculaire drone video. Een andere optie is de still-frame tv commercial. Dat is een televisiecommercial die bestaat uit los fotomateriaal, waaruit een mooi en strak geheel wordt gemonteerd.

Bedrijfsfilm laten maken

Wij produceren ook bedrijfsfilms. De informatie die je wilt overbrengen, visualiseren wij in aantrekkelijke beelden ondersteund door gesproken informatie. Of je nou het personeel wilt voorstellen, een event wilt laten vastleggen of een interne video wilt opnemen, het kan allemaal. Een bedrijfsfilm vertelt jouw verhaal op de meest aansprekende manier.

Vraag direct een offerte aan

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van een radioreclame laten maken? Vraag dan gelijk een offerte aan. Wij gaan graag met jou kijken naar de mogelijkheden. Op basis van jouw wensen kunnen wij een offerte op maat voor jou maken. Je neemt contact met ons op door te bellen naar 0172 410 109 of vul het contactformulier in.

Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Éen Aanspreekpunt

Onafhankelijk Zendtijdadvies

Van Concept Tot Eindproduct

Composities Op Maat

Scroll naar top