1 AANSPREEKPUNT VOOR RADIO- EN TV COMMERCIALS

Adverteren op de radio met Murekla

Als je met jouw bedrijf wilt adverteren op de radio zit je goed bij Murekla. Murekla is een onafhankelijk mediaadviesbureau voor Inkoop van reclame zendtijd op radio en TV. Onze organisatie verzorgt graag de productie van jouw radiocommercial, alsmede het inkopen van zendtijd. Wij hebben inmiddels 30 jaar ervaring met het produceren van radio- en TV commercials, zowel lokaal, regionaal als landelijk.

Vanwege onze samenwerking met een vooraanstaand mediabureau zijn we in staat om tegen reële tarieven zendtijd in te kopen voor het adverteren op de radio maar ook op TV. Samen zorgen we dat we jouw doelgroep weten te bereiken op de radio en/ of TV met een uitgekiende campagne.

Adverteren op de radio 3

RADIO COMMERCIALS

Hoeveel kost een Radio Commercial eigenlijk?

Radiocommercials van Murekla vallen op, blijven hangen en communiceren het juiste verhaal.

Adverteren op de radio 4

TV COMMERCIALS

Jouw TV commercial op professionele wijze gefilmd!

TV-commercials voor ieder budget. Murekla maakt al ruim 30 jaar televisiecommercials.

Inkopen reclame zendtijd

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Murekla helpt je met jouw radio advertenties

 • Productie, kennis en een uitgebreid advies
 • Persoonlijke benadering en deskundig
 • Snel en flexibel handelen
 • Bereik je doelgroep met een creatieve omzetting van ideeën naar een radiocommercial
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Vast aanspreekpunt voor je radio- en tv campagne en inkoop zendtijd

Neem voor meer vrijblijvende informatie gerust contact op, of plan direct een afspraak in. Telefonisch contact opnemen kan via 0172 41 01 09 of vul het contactformulier in.

Zendtijd inkopen om te adverteren op radio

Wie wil adverteren op de radio dient zendtijd in te kopen. Voorafgaande aan dit inkopen van zendtijd is het belangrijk om eerst over het een en ander na te denken. Je wilt tenslotte jouw doelgroep op de juiste momenten bereiken.

Een belangrijk aspect bijvoorbeeld is het tijdvlak waarin jouw radioreclame uitgezonden wordt. Onze deskundige medewerkers bekijken graag hoe jouw doelgroep het beste bereikt kan worden.

Bekijk ook:

“Voor Inkoop van reclame zendtijd op tv en radio is Murekla de juiste partner.”

Radiocampagne Eazy-Fix 2020

Deze campagne is een leuk voorbeeld om te

laten zien dat radio zeer effectief kan zijn.

Voor deze klant hebben we een aparte URL bedacht omdat de naam Eazy-Fix lastig is te communiceren. De keuze: wegmethoutrot.nl. De radiocommercial komt

als eerste in het reclame blok voorbij op NPO 2.

In het onderstaande filmpje zie je 2 laptops klaarstaan.

1 met Google analytics geopend op de landingspagina van “wegmethoutrot.nl” en 1 met de landingspagina “Eazy-Fix.nl”. Op de achtergrond hoor je NPO radio 2 en de klant die met collega’s evalueert.

Radio advertentie kosten

De radio advertentie kosten van het adverteren op de radio worden bepaald aan de hand van het aantal luisteraars. Hoe hoger de luistercijfers hoe hoger de secondenprijs wordt. Murekla kan op zowel regionale radiostations als landelijke stations (zoals NPO radio, Qmusic of RadioNL, Radio 538, Sky Radio etc) zendtijd inkopen. Natuurlijk proberen we waar mogelijk altijd kortingen te bedingen of voorkeursposities te regelen.

Zie hieronder een aantal indicatieve prijsvergelijkingen.

Mogelijkheden radioreclame

Radioreclame is altijd nog een bijzondere effectieve manier om de doelgroep te bereiken. Je kunt niet alleen het grote publiek bereiken maar ook specifieke doelgroepen. Radio is een vorm van media waarbij niet gezapt wordt. Er zijn lange luistertijden en ook de reclameblokken worden gehoord. Radioreclame wordt ook gehoord als de luisteraar niet actief luistert.

Bij radioreclame heb je per dag veel contactmomenten met de doelgroep. Jouw radiospot wordt door veel potentiële klanten gehoord en is hierdoor zeer effectief. Zie je dit wel zitten? Wij kunnen jou voorzien van een passende radiocampagne.

Radio advertentie laten maken

Bij ons kun je een radio advertentie laten maken en gelijk laten uitzenden. Het nut van een radio advertentie is zeker bewezen. Bepaalde onderdelen, zoals herkenbare slogans en muziek, blijven lang hangen bij de luisteraar. Zelfs als deze niet actief luistert. Wij beschikken over een geluidsdichte spreekcel en een geluidsstudio. Hiermee kan jouw radioreclame professioneel gemaakt worden.

De stem is ook zeer belangrijk bij radio adverteren. Wij werken met een uitgebreide stemmenbank. Hier staan veel stemmen in die bekend zijn van nationale radio en TV. Tevens beschikken wij over een internationale databank met buitenlandse stemmen. Wij gaan graag met jou in gesprek over jouw wensen, wij denken met jou mee en zoeken geschikte stemmen bij jouw commercial.

Laat een radiospot maken

Wil jij jouw doelgroep snel en effectief bereiken? Kies dan voor radioreclame. Wij hebben de afgelopen jaren al vele radiocommercials ontwikkeld, met tevreden klanten. Ook anno 2020 is radioreclame nog zeer belangrijk. Kies voor adverteren op de radio om de doelgroep die jij aan wilt spreken snel en gemakkelijk te bereiken.

Radiocommercial stappenplan

Wij werken bij het ontwikkelen van een radiocommercial met een stappenplan van vier stappen:

 1. – Script
 2. – Voice over
 3. – Muziek en geluidseffecten
 4. – Productie

Bij de eerste drie stappen wordt alles bedacht en voorbereidt. In stap vier wordt de commercial geproduceerd.

Tips voor het maken van een radio advertentie

Er zijn diverse tips en tricks die een radiocommercial kunnen maken. De volgende onderdelen zijn belangrijk als jij een radiocommercial gaat laten maken:

 1. Houd altijd voor ogen wat de doelstelling van de reclame is en laat dit ook naar voren komen in de commercial;
 2. Verwerk niet teveel boodschappen in de reclame. Wij raden aan om maximaal 1 of 2 boodschappen in een commercial te verwerken. Op deze manier onthoudt de luisteraar het beter;
 3. Een vrouwenstem blijkt beter te scoren dan een mannenstem. Een vrouwenstem verhoogt de koop- en bezoekintentie.

Vraag een offerte aan

Neem gerust contact op als je vragen hebt over het produceren van een radio reclame of het inkopen van zendtijd. Ook voorzien wij je graag van meer informatie over het maken van je eigen radiocommercial en de kosten.

Je kunt ons bereiken door het online contactformulier in te vullen of door te bellen naar 0172 41 01 09. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@murekla.nl.

Ook voor het aanvragen van een offerte kun je contact met ons opnemen. Wij voorzien jou graag van een gratis en vrijblijvende offerte.

Bovenstaande tarieven zijn indicatief. Bel ons voor een goed gesprek over adverteren op de radio en mogelijke kortingen op 0172 – 41 01 09.

Regionale omroep

1 week, 5 spots per dag     

bereik 250.000                 

kosten ca. € 1.500  

Landelijke zender klein

1 week, 5 spots per dag

bereik 500.000               

kosten ca. € 5.000         

Landelijke zender groot

1 week, 5 spots per dag

bereik 2.000.000        

kosten ca. € 12.500     

Inkopen reclame zendtijd
INKOOP ZENDTIJD
Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Radiocommercials 1 stemmig


Radiocommercials meerstemmig


Radiocommercials met zang


Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Één aanspreekpunt

Onafhankelijk zendtijdadvies

RTV commercials van concept tot eindproduct

Composities op Maat

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Laten we samen eens de mogelijkheden bespreken tijdens aan gratis adviesgesprek. Ik vertel je alles wat je moet weten als je gaat adverteren op de radio of op TV.