MUREKLA

CREATIEVE EN BETAALBARE TV COMMERCIALS

Wat kost een TV commercial?

Wellicht een beetje flauw om mee te beginnen maar stel jezelf de vraag wat kost een auto? Bijvoorbeeld een leuke kleine auto vanaf 15.000 euro of die BMW van 100.000 euro. Zo werkt het namelijk ook met de prijs van een TV commercial. Om je toch een indicatie te geven: Vanaf 1.950,-  een grafische commercial (met foto’s en/ of bestaande beelden) of een commercial waarvoor we een film crew voor gaan inzetten vanaf 10 – 15.000 euro.

Kortom de prijs van een TV commercial hangt samen met de omvang van de productie en de (uitgebreide) wensen van de klant.

Welke soorten TV commercials zijn er? Welke past het beste bij jou?

Grafische TV commercial

Een grafische commercial is een televisiecommercial die bestaat uit los fotomateriaal of bestaand filmmateriaal waaruit een mooi en strak geheel wordt gemonteerd. Met een minimum aan middelen ontwikkelen wij een professionele stillframe tv-commercial tegen lage kosten, bruikbaar voor televisie maar ook voor bijvoorbeeld narrowcasting, Facebook en websites.

Overigens maken we ook gebruik van stockbeelden zowel foto’s als bewegende beelden. Dit betekend dat je geen crew hoeft in te huren. Het materiaal is natuurlijk echter beperkt.

Gefilmde TV commercial

Een full motion tv-commercial bestaat uit bewegende beelden. Naar aanleiding van het gemaakte script gaat het team van Murekla op pad om jouw commercial visueel vast te leggen. Wij staan er om bekend dat we voor schappelijke prijzen zeer professionele eindproducten maken! Bekijk hiervoor onze portfolio en onze reviews.

Animatie TV commercial

Een animatiecommercial is een reclamespot waarin animatietechnieken worden gebruikt om een eindproduct te vormen. In plaats van live-action beelden van echte mensen of objecten maken we  gebruik van geanimeerde karakters, illustraties, grafische elementen en andere visuele effecten om de kijker aante spreken. Dit kan bestaan uit 2D en 3D animaties.

Hoe gaat Murekla te werk?

Wij betrekken de opdrachtgever bij alle stadia van de productie van een professionele tv commercial. Zo weten we zeker dat het eindresultaat geheel naar uw wens zal zijn. Na de eerste briefing waar we de doelgroep en boodschap bespreken volgt er een gespecificeerde offerte. Deze wordt begeleid door een korte synopsis. Na eventuele aanpassingen volgt een gedetailleerde scenario.

Ook werken wij met een efficiënt productieschema voor de tv commercial. Goede afspraken zorgen immers voor minder draaidagen.

Murekla bestaat uit een creatief freelance team, waaronder regisseurs, camera, geluidsmensen en editors die samen werken. Wij zijn in

staat om voor een schappelijke prijs een professionele tv-commercial in elkaar te zetten. Pluspunten van Murekla zijn dat wij altijd goede service leveren en goed zijn in het verbeelden van gedachtes en gevoelens. Om een beeld te creëren hoe wij te werk gaan lees je hier onder iets meer over het productieproces dat wij hanteren.

Korte omschrijving van het productieproces

Conceptontwikkeling:

Dit is het begin van het proces waarbij wij samen met de klant het concept bedenken. Dit houdt in: het bepalen van de boodschap, doelgroep, soort commercial die bij jou past en ruwe ideeën van de klant uit te werken op papier. Naar aanleiding van het concept wordt er een script uitgeschreven en eventueel een storyboard gemaakt.

Preproductie:

Tijdens deze fase worden alle benodigde middelen georganiseerd, waaronder het selecteren van acteurs, locaties, het plannen van de opnamedagen en verzamelen van props.

Opnames:

Op de opnamedagen worden alle scènes van de commercial gefilmd. Hier werken wij samen met regisseurs, een cameraploeg, geluidsman en andere leden van het productieteam.

Postproductie:

Na het filmen begint de postproductiefase. Hier worden de opgenomen beelden, de audio, special effects en de kleuren bewerkt.

Afronding:

Een definitieve versie van de commercial wordt gemaakt en voorgelegd aan de adverteerder voor goedkeuring. Eventuele aanpassingen worden toegepast op basis van feedback in een aantal correctierondes.

TV Commercial laten maken 3

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

Murekla is een onafhankelijk media-adviesbureau voor inkoop van reclame zendtijd op TV. Wil je adverteren op de TV? Hier vind je meer informatie.

Kijkje achter de schermen

Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Één aanspreekpunt

Onafhankelijk zendtijdadvies

RTV commercials van concept tot eindproduct

Composities op Maat

Scroll naar boven