MUREKLA

RADIOCOMMERCIALS MET EEN BOODSCHAP

Radiocommercial | van concept tot eindproduct

Adverteren middels radioreclame vraagt om expertise en jarenlange ervaring. Wij zijn niet voor niets een toonaangevend bedrijf op het gebied van radio reclame maken. Zo bestaat de studio waar wij je radiocommercial maken uit meerdere onderdelen.

Wij beschikken onder andere uit een geluidsdichte spreekcel en een afzonderlijke geluidsstudio. Maar ook over een beeld- en montagestudio. Wij hebben door de jaren heen al vele commercials ontwikkeld voor vele tevreden klanten. Zie hiervoor onze reviews!

30 jaar ervaring in het vak - snelheid

De volgende punten staan centraal bij onze dienstverlening:

  • Persoonlijke en deskundige begeleiding
  • Snelheid van handelen
  • Omzetten van ideeën naar productie
  • Combinatie van kennis over productie en advies voor inkopen van zendtijd
  • 30 jaar ervaring in het vak

Radiocommercials 1 stemmig

EazyFix
EazyFix
Wij SamSam 2020
Wij SamSam 2020
Missie-Energie.nl
Missie-Energie.nl
Finnik
Finnik
Stichting Heifer
Stichting Heifer
TIE Kinetix
TIE Kinetix
AD Tour de France
AD Tour de France
Fries Museum Rembrandt
Fries Museum Rembrandt
Deen Supermarkt
Deen Supermarkt
Bo parket
Bo parket
Topgear magazine
Topgear magazine
Venta Luchtvochtigheid
Venta Luchtvochtigheid
Brandy Fashion
Brandy Fashion
Mibo Uitzendorganisatie
Mibo Uitzendorganisatie
My Hair L'Oreal en Keristase
My Hair L'Oreal en Keristase
Dimoral
Dimoral
KIK
KIK
Mijn Pakketverzenden
Mijn Pakketverzenden
Smult
Smult
Wij SamSam
Wij SamSam

Radiocommercials meerstemmig

HANS GROHE 2020
HANS GROHE 2020
Stoel voor een goed doel
Stoel voor een goed doel
Zwerfkei
Zwerfkei
Oxboard
Oxboard
Pinc Vision
Pinc Vision
Goodzz
Goodzz
Seven T
Seven T
Handelsprijzen
Handelsprijzen
Wij SamSam
Wij SamSam
Kerstkaarten.nl
Kerstkaarten.nl
Sanisale
Sanisale
Hans Grohe
Hans Grohe

Radiocommercials met zang

Inventum
Inventum
Zinzi
Zinzi
Lenovo Black Friday
Lenovo Black Friday
Barbara uitvaart
Barbara uitvaart
Lenovo Latin
Lenovo Latin
Eilandgevoel
Eilandgevoel
Jewelzshop
Jewelzshop
Gassan
Gassan
Intratuin
Intratuin
Restaurant Stedelijk
Restaurant Stedelijk
Shave Today
Shave Today
Radio Commercial laten maken 3

RADIO COMMERCIALS

Adverteren op de radio.

Murekla is een onafhankelijk media-adviesbureau voor inkoop van reclame zendtijd op radio. Wil je adverteren op de radio? Hier vind je meer informatie.

Inkopen reclame zendtijd

INKOOP ZENDTIJD

Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Radio Commercial laten maken 4

TV COMMERCIALS

Jouw TV commercial op professionele wijze gefilmd!

TV-commercials voor ieder budget. Murekla maakt al ruim 30 jaar televisiecommercials.

Meer naamsbekendheid door te adverteren op de radio

Een radioreclame maken in 2020 doet men natuurlijk niet zonder reden. Het brengt immers vele voordelen met zich mee:

  • Vergroten van naamsbekendheid
  • Actiematige campagnes
  • Radio is een goede aanvulling in de mediamix
  • Radio met social media is een ijzersterke combinatie voor lagere budgetten

Radiocommercial laten maken door Murekla

Een radiocommercial laten maken in 2020 door professionals doe je bij Murekla. Dit is immers een commercial die je naamsbekendheid vergroot. Murekla is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de productie van radiocommercials, voor landelijke, regionale en lokale uitzendingen. Pakkende radioreclames maken is dus ons dagelijks werk. Wij produceren vandaag nog!

Schakel onze professionele hulp in voor het laten maken van een professionele commercial. Wil je meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Of over de kosten die de productie met zich mee brengen? Neem gerust contact met ons op.

Radio Commercial laten maken 5

Radiocommercial laten maken in 4 stappen

We maken een radiocommercial in 4 stappen. Stap 1: We beginnen met het script. Dat is immers de basis. Stap 2: De keuze van de voice over. Met onze eigen stemmenbank heb je een ruime keus uit bekende stemmen van Nederlandse radio en TV. Deze wordt vervolgens opgenomen in onze geluidsstudio. Stap 3: In overleg bepalen we eventuele muziek en geluidseffecten. Stap 4: Ten slotte gaan we aan de slag met de daadwerkelijke productie van de radioreclame. Hierbij wordt uitgevoerd wat in een eerder stadium is bedacht.

Uitgebreide stemmenbank

De stem is een bijzonder belangrijk onderdeel van de commercial. Daarom hebben wij een uitgebreide stemmenbank met vele stemmen bekend van Nationale radio en TV. Daarnaast beschikken we ook over een database met vele buitenlandse stemmen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Geef je wensen gerust aan ons door. We denken graag met je mee.

Éen Aanspreekpunt

Onafhankelijk Zendtijdadvies

Van Concept Tot Eindproduct

Composities Op Maat

Kosten radio commercial

Hoeveel kost een auto? Niet iedere commercial is immers hetzelfde. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Daarom kunnen we niet zomaar een antwoord geven op de vraag wat de kosten zijn. De KOSTEN van het laten maken van een radiocommercial zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren.

Hoeveel stemmen/voice overs gaan er gebruikt worden? Komt er muziek bij en/of geluidseffecten? Ook speelt mee op welk medium de commercial uitgezonden gaat worden. Is dit op een lokale zender of landelijk? Al deze factoren zijn van invloed op de prijs.

Een indicatie:

Zo zijn de kosten van een radiocommercial voor lokaal gebruik met muziek uiterst scherp. Om een idee te geven, de kosten liggen dan rond de 350 euro. (Bij meerdere afnames wordt er een staffelkorting toegepast).Vanaf 1.250 euro excl. btw kan een radiocommercial landelijk (max. 30 sec.) worden uitgezonden. Wanneer je een specifieke vraag hebt over kosten kun je gerust contact met ons opnemen. Of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.


Reclame muziek


Uiteraard hebben we ook de reclamemuziek. Reclamemuziek mag ons inziens niet afleiden, maar  moet de boodschap juist versterken. De muziek voor de radioreclame componeren we in opdracht in onze eigen studio. Een audiologo of andere wensen? Ook door onze grote moderne en eigentijdse muziek library en de effectenbank is de keuze enorm.

Gespecialiseerd in audiologo's en image songs

Murekla heeft zich o.a. gespecialiseerd in de ontwikkeling van audiologo's en image songs. Een audiologo kun je herkennen aan de korte herkenbare tune aan het einde van de commercial. Een image song is een kort liedje van 20 tot 30 seconden. De image song (de naam zegt het al) wordt gebruikt om het imago onder de aandacht te brengen.

Vandaag nog aan de slag met een radiocommercial?

Heb je interesse in een radiocommercial op maat? Bijvoorbeeld om je bedrijf, producten of diensten mee te promoten. Wanneer je een vraag hebt over de dienstverlening kun je gerust contact met ons opnemen. Vervolgens voorzien we je graag van deskundig advies waarmee je verder kunt.

Dit kun je doen door te bellen naar (0172) 41 01 09. Ofwel door te mailen naar info@murekla.nl. Vervolgens ontwikkelen we vandaag nog een commercial voor je bedrijf!

Handige tips voor het maken van een radiocommercial

Hieronder geven we enkele tips om een radiocommercial succesvol te maken. Er zijn een aantal onderdelen die belangrijk zijn om te weten als je een radiocommercial gaat laten maken.


1. Wat is de doelstelling van de campagne. Is dat merkbekendheid? (imago)? Of moet de radiocommercial een wervend karakter hebben? 2. Het is raadzaam om maximaal 1 tot 2 boodschappen in de commercial te verwerken. Commercials met 1 boodschap trekken beter de aandacht. Daarnaast zijn ze ook nog eens leuker om naar te luisteren.3. Vrouwenstemmen blijken een positieve invloed te hebben op de geloofwaardigheid. Hierin scoren vrouwen beter dan mannen. Tevens verhoogd de vrouwenstem de koop- en bezoekintensie. (bron: STER)

Voice-over

Eindig de radiocommercial altijd op een prettige manier. Dit geeft een goed gevoel aan de luisteraar. De commercial moet daarbij altijd positief blijven. Bovendien is het aan te raden om 1 op 1 te communiceren met je doelgroep, op een persoonlijk level. Zo voelt men zich aangesproken en neemt deze luisteraar sneller de informatie op die je geeft.

Enkele seconden

Je hebt maar enkele seconden de tijd om je luisteraar te overtuigen van je kennis en kunde. Hoe langer de commercial duurt, hoe hoger de kosten voor je zijn. Houdt hierbij altijd je doelgroep in gedachten. Wat vinden zij belangrijk? Wat wilt je hun vertellen? Dit soort vragen zijn erg belangrijk bij het bepalen van de radiocommercial.

3 verschillende soorten radiocommercials

Er zijn verschillende soorten radiocommercials:

1 stemmig gesproken commercial (standaard). Dit kan een hamerslag commercial zijn

2 stemmig/dialoog of hoorspel commercial

3 Gezongen commercial

​Herkendbaarheid

Herkenbaarheid. Zoals eerder benoemd is muziek erg belangrijk in de radiocommercial. Deze zorgt ervoor dat de reclame uiting herkenbaar is. De impact die de boodschap veroorzaakt kan door de juiste muzikale ondersteuning twee keer zo effectief zijn. Het gebruik van eventuele effecten kunnen de sfeer in de radiocommercial realistisch te maken.

Menselijkheid

Probeer je producten en diensten aan te passen aan een levensechte situatie. Als je radio luisteraars deze situatie herkennen komt de boodschap beter over.

Clichés

Clichés. Bepaalde woorden komen bijna in elke radiocommercial terug, zoals snel, nu, nog. Wees zuinig met gebruik van deze woorden. De traditionele commercials staan vol met deze woorden. Hierdoor is de radio luisteraar doof geworden voor deze taal. Deze woorden zijn in het verleden te veel gebruikt.

Radio Commercial laten maken 6
INKOOP ZENDTIJD
Zorg voor een strategie voor het inkopen van zendtijd.

De inkoop van reclamezendtijd is vaak omslachtig, niet bij Murekla. Wij hebben een groot netwerk en directe lijnen.

Toonaangevend productiebedrijf

Wij hebben door de jaren heen al vele klanten verblijd. Zowel met een radiocommercial, ofwel een tv commercial. Of beide, uiteraard. Daarnaast ben je bij ons ook aan het juiste adres voor:

Radio Commercial laten maken 7
Radio Commercial laten maken 8
Radio Commercial laten maken 9
Radio Commercial laten maken 10
Radio Commercial laten maken 11

---------------A = Goed in acteren ---------------- E = Enthousiast ----------------------W = Warm --------------------- Z = Zakelijk ------------------------ F = Frivool ------------------------- O = Op aanvraag

Voice-over mannen nederlands

EWZ
Man Nederlands 1
EWZMan Nederlands 1
EWZ
Man Nederlands 2
EWZMan Nederlands 2
EW
Man Nederlands 3
EWMan Nederlands 3
WZ
Man Nederlands 4
WZMan Nederlands 4
EAWZ
Man Nederlands 5
EAWZMan Nederlands 5
EAWZ
Man Nederlands 6
EAWZMan Nederlands 6
EW
Man Nederlands 7
EWMan Nederlands 7
EAWZ
Man Nederlands 8
EAWZMan Nederlands 8
EWZ
Man Nederlands 9
EWZMan Nederlands 9
EWZ
Man Nederlands 10
EWZMan Nederlands 10
EZ
Man Nederlands 11
EZMan Nederlands 11
EAWZ
Man Nederlands 12
EAWZMan Nederlands 12
WZ
Man Nederlands 13
WZMan Nederlands 13
EWZ
Man Nederlands 14
EWZMan Nederlands 14
WZ
Man Nederlands 15
WZMan Nederlands 15
EW
Man Nederlands 16
EWMan Nederlands 16
E
Man Nederlands 17
EMan Nederlands 17
WZ
Man Nederlands 18
WZMan Nederlands 18
EAWZ
Man Nederlands 19
EAWZMan Nederlands 19
EAWZ
Man Nederlands 20
EAWZMan Nederlands 20
EWJ
Man Nederlands 21
EWJMan Nederlands 21
Z
Man Nederlands 22
ZMan Nederlands 22
E
Man Nederlands 23
EMan Nederlands 23
EW
Man Nederlands 24
EWMan Nederlands 24
EWZ
Man Nederlands 25
EWZMan Nederlands 25
E
Man Nederlands 26
EMan Nederlands 26
A
Man Nederlands 27
AMan Nederlands 27
WZ
Man Nederlands 28
WZMan Nederlands 28
WZ
Man Nederlands 29
WZMan Nederlands 29
EWZ
Man Nederlands 30
EWZMan Nederlands 30
E
Man Nederlands 31
EMan Nederlands 31
EAWZ
Man Nederlands 32
EAWZMan Nederlands 32
EAW
Man Nederlands 33
EAWMan Nederlands 33
EWZ
Man Nederlands 34
EWZMan Nederlands 34
EJ
Man Nederlands 35
EJMan Nederlands 35
EW
Man Nederlands 36
EWMan Nederlands 36
EJ
Man Nederlands 37
EJMan Nederlands 37
EAJ
Man Nederlands 38
EAJMan Nederlands 38
EAWZ
Man Nederlands 39
EAWZMan Nederlands 39
EJ
Man Nederlands 40
EJMan Nederlands 40
WZ
Man Nederlands 41
WZMan Nederlands 41
EWZ
Man Nederlands 42
EWZMan Nederlands 42
EAW
Man Nederlands 43
EAWMan Nederlands 43
WZ
Man Nederlands 44
WZMan Nederlands 44
EAWZ
Man Nederlands 45
EAWZMan Nederlands 45
EAW
Man Nederlands 46
EAWMan Nederlands 46
EWZ
Man Nederlands 47
EWZMan Nederlands 47
EWZ
Man Nederlands 48
EWZMan Nederlands 48
WZ
Man Nederlands 49
WZMan Nederlands 49
WZ
Man Nederlands 50
WZMan Nederlands 50
EWZ
Man Nederlands 51
EWZMan Nederlands 51
EAWZ
Man Nederlands 52
EAWZMan Nederlands 52
EAWZ
Man Nederlands 53
EAWZMan Nederlands 53
EWZ
Man Nederlands 54
EWZMan Nederlands 54
AW
Man Nederlands 55
AWMan Nederlands 55
EZJE
Man Nederlands 56
EZJEMan Nederlands 56
EWZ
Man Nederlands 57
EWZMan Nederlands 57
WZ
Man Nederlands 58
WZMan Nederlands 58
EZJ
Man Nederlands 59
EZJMan Nederlands 59
EWZ
Man Nederlands 60
EWZMan Nederlands 60
EAWZ
Man Nederlands 61
EAWZMan Nederlands 61
EWZ
Man Nederlands 62
EWZMan Nederlands 62
WZ
Man Nederlands 63
WZMan Nederlands 63
EWZ
Man Nederlands 64
EWZMan Nederlands 64
EWJ
Man Nederlands 65
EWJMan Nederlands 65
EZ
Man Nederlands 66
EZMan Nederlands 66
EWZ
Man Nederlands 67
EWZMan Nederlands 67
EZ
Man Nederlands 68
EZMan Nederlands 68
EAWZ
Man Nederlands 69
EAWZMan Nederlands 69
WZ
Man Nederlands 70
WZMan Nederlands 70
EAWZ
Man Nederlands 71
EAWZMan Nederlands 71
WZ
Man Nederlands 72
WZMan Nederlands 72
EWZ
Man Nederlands 73
EWZMan Nederlands 73
EZ
Man Nederlands 74
EZMan Nederlands 74

Voice-over vrouwen nederlands

Ew
Vrouw Nederlands 1
EwVrouw Nederlands 1
EWZEAWZ
Vrouw Nederlands 2
EWZEAWZVrouw Nederlands 2
Vrouw Nederlands 3
Vrouw Nederlands 3
EAW
Vrouw Nederlands 4
EAWVrouw Nederlands 4
EW
Vrouw Nederlands 5
EWVrouw Nederlands 5
EAWZ
voic6
EAWZvoic6
EAWZ
Vrouw Nederlands 7
EAWZVrouw Nederlands 7
EAWZ
Vrouw Nederlands 8
EAWZVrouw Nederlands 8
WZ
Vrouw Nederlands 9
WZVrouw Nederlands 9
E
Vrouw Nederlands 10
EVrouw Nederlands 10
EAWZ
Vrouw Nederlands 11
EAWZVrouw Nederlands 11
E
Vrouw Nederlands 12
EVrouw Nederlands 12
EWZJ
Vrouw Nederlands 13
EWZJVrouw Nederlands 13
EW
Vrouw Nederlands 14
EWVrouw Nederlands 14
WZ
Vrouw Nederlands 15
WZVrouw Nederlands 15
EAWZ
Vrouw Nederlands 16
EAWZVrouw Nederlands 16
EW
Vrouw Nederlands 17
EWVrouw Nederlands 17
E
Vrouw Nederlands 18
EVrouw Nederlands 18
EAWZ
Vrouw Nederlands 19
EAWZVrouw Nederlands 19
WZ
Vrouw Nederlands 20
WZVrouw Nederlands 20
EWZ
Vrouw Nederlands 21
EWZVrouw Nederlands 21
EW
Vrouw Nederlands 22
EWVrouw Nederlands 22
EWJ
Vrouw Nederlands 23
EWJVrouw Nederlands 23
EJ
Vrouw Nederlands 24
EJVrouw Nederlands 24
EWZ
Vrouw Nederlands 25
EWZVrouw Nederlands 25
EW
Vrouw Nederlands 26
EWVrouw Nederlands 26
EWZ
Vrouw Nederlands 27
EWZVrouw Nederlands 27
EWZ
Vrouw Nederlands 28
EWZVrouw Nederlands 28
EAWZ
Vrouw Nederlands 30
EAWZVrouw Nederlands 30
EAZ
Vrouw Nederlands 31
EAZVrouw Nederlands 31
WZ
Vrouw Nederlands 32
WZVrouw Nederlands 32
EWZ
Vrouw Nederlands 33
EWZVrouw Nederlands 33
EJ
Vrouw Nederlands 34
EJVrouw Nederlands 34
EAWZ
Vrouw Nederlands 35
EAWZVrouw Nederlands 35
EAWZ
Vrouw Nederlands 36
EAWZVrouw Nederlands 36
EWZ
Vrouw Nederlands 37
EWZVrouw Nederlands 37
AWZ
Vrouw Nederlands 38
AWZVrouw Nederlands 38
WZ
Vrouw Nederlands 39
WZVrouw Nederlands 39
EA
Vrouw Nederlands 40
EAVrouw Nederlands 40
EWZ
Vrouw Nederlands 41
EWZVrouw Nederlands 41
EZ
Vrouw Nederlands 42
EZVrouw Nederlands 42
EWJ
Vrouw Nederlands 43
EWJVrouw Nederlands 43
WZ
Vrouw Nederlands 44
WZVrouw Nederlands 44
EAWZ
Vrouw Nederlands 45
EAWZVrouw Nederlands 45
EAWZ
Vrouw Nederlands 46
EAWZVrouw Nederlands 46
EW
Vrouw Nederlands 47
EWVrouw Nederlands 47
WZ
Vrouw Nederlands 48
WZVrouw Nederlands 48
EWZ
Vrouw Nederlands 49
EWZVrouw Nederlands 49
EAJ
Vrouw Nederlands 50
EAJVrouw Nederlands 50
EWZJ
Vrouw Nederlands 51
EWZJVrouw Nederlands 51
EA
Vrouw Nederlands 52
EAVrouw Nederlands 52
EWZ
Vrouw Nederlands 53
EWZVrouw Nederlands 53
EWZ
Vrouw Nederlands 54
EWZVrouw Nederlands 54
EWZ
Vrouw Nederlands 55
EWZVrouw Nederlands 55
EW
Vrouw Nederlands 56
EWVrouw Nederlands 56
EZJ
Vrouw Nederlands 57
EZJVrouw Nederlands 57
EWZ
Vrouw Nederlands 58
EWZVrouw Nederlands 58
EJ
Vrouw Nederlands 59
EJVrouw Nederlands 59
EWZ
Vrouw Nederlands 60
EWZVrouw Nederlands 60

Voice-over buitenlands

Engels
Vrouw 1
EngelsVrouw 1
Engels
Man 2
EngelsMan 2
Engels
Man 3
EngelsMan 3
Engels
Man 4
EngelsMan 4
Engels
Vrouw 5
EngelsVrouw 5
Engels
Vrouw 6
EngelsVrouw 6
Engels
Vrouw 7
EngelsVrouw 7
Engels
Vrouw 8
EngelsVrouw 8
Engels/Amerikaans
Man 9
Engels/AmerikaansMan 9
Frans
Man 10
FransMan 10
Frans
Man 11
FransMan 11
Frans
Man 12
FransMan 12
Spaans
Man 13
SpaansMan 13
Spaans
Man 14
SpaansMan 14
Spaans
Man 15
SpaansMan 15
Frans
Man 16
FransMan 16
Engels
Man 17
EngelsMan 17
Frans
Man 18
FransMan 18
Vlaams
Man 19
VlaamsMan 19
Engels, Frans, Vlaams
Vrouw 20
Engels, Frans, VlaamsVrouw 20
Duits
Vrouw 21
DuitsVrouw 21
Duits
Vrouw 22
DuitsVrouw 22
Frans
Vrouw 23
FransVrouw 23
Frans
Vrouw 24
FransVrouw 24
Duits
Man 25
DuitsMan 25
Duits
Man 26
DuitsMan 26
Duits
Man 27
DuitsMan 27
Engels
Vrouw 28
EngelsVrouw 28
Engels
Vrouw 29
EngelsVrouw 29
Amerikaans
Man 30
AmerikaansMan 30
Spaans
Man 31
SpaansMan 31
Vlaams
Man 32
VlaamsMan 32
Spaans
Man 33
SpaansMan 33
Spaans
Man 34
SpaansMan 34
Spaans
Man 35
SpaansMan 35
Spaans
Man 36
SpaansMan 36
Duits/Zwitsers
Vrouw 37
Duits/ZwitsersVrouw 37
Duits/Zwitsers
Vrouw 38
Duits/ZwitsersVrouw 38
Russisch
Vrouw 39
RussischVrouw 39
Engels, Duits
Man 40
Engels, DuitsMan 40
Engels
Man 41
EngelsMan 41
Engels
Man 42
EngelsMan 42
Amerikaans
Man 43
AmerikaansMan 43
Engels
Man 44
EngelsMan 44

Direct in contact komen met ons

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier in en druk op verzenden. Wij reageren uiterlijk binnen 24 uur op uw inzending.

Velden met een * zijn verplicht.

Scroll naar top