• Murekla BV
  • Schuberthof 35
  • Alphen aan den Rijn
  • (0172) 41 01 09
kosten radioreclame
radioreclame kosten
kosten radio reclame

Kosten radioreclame uitzenden

Wat zijn de kosten van een radioreclame uitzenden? Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen door onze klanten. Op deze pagina proberen wij u uit te leggen welke factoren van invloed zijn op de prijs/prijzen voor een succesvolle commercial. Ook komt u erachter waarom wij de professional in dit vakgebied zijn.
Inkopen van zendtijd voor radio en/ of TV?

Een prijs voorbeeld
Reclame maken op de radio voor minimale kosten, hoe goedkoop kan het eigenlijk? Als u zo goedkoop mogelijk een reclame wil kan u een eenvoudige commercial met een duur van 10 seconden laten maken. Deze wordt dan op 1 lokale radiozender uitgezonden en bestaat uit slechts 1 simpele spreekstem. Er bevinden zich geen muziek of geluidseffecten in de reclame, geen mix-eisen en geen andere bijzonderheden. Om deze radioreclame te realiseren moet er alleen tekst worden geschreven, moeten er stemmen worden opgenomen en moet de reclame worden afgemixt. De productie is in dit geval vanaf 350,- euro te realiseren. 
Luister hier naar diverse voorbeelden van radiocommercials door ons geproduceerd.

wat kost radioreclame

Kosten radioreclame, het uitzenden

De kosten voor radioreclame uitzenden zijn afhankelijk van diverse factoren. Enkele zal ik met u bespreken. Elke radio zender en omroep hanteert andere tarieven. Dit verschilt of de zender lokaal, regionaal of nationaal zend. Ook het tijdstip dat een radioreclame wordt uitgezonden speelt een grote rol in het bepalen van de kosten. Een reclame die om 12:00 hoorbaar is kost meer geld dan een reclame die te horen is om 00:00. Het aantal luisteraars heeft een groot effect op de prijs die u moet betalen voor de zendtijd. Daarnaast heeft de lengte van een reclame invloed op de kosten. Een reclame van 25 seconden kost u meer dan een reclame van 10 seconden. 
Murekla heeft 29 jaar ervaring in het opkopen van reclame zendtijd. In deze tijd hebben we een groot netwerk opgebouwd. Wij kunnen voor u speciale package deals regelen door in ons netwerk rond te vragen. Uiteindelijk zal u door ons uitgebreide netwerk minder kwijt zijn inzake de kosten voor de radio reclame uitzenden.

Kosten radio reclame uitzenden

Kiezen voor een korte of lange radio reclame?

Een belangrijke overweging bij de kosten voor een radioreclame uitzenden is de keuze voor een korte of lange commercial. Hebben korte reclames een groter effect dan lange reclames? Of zijn lange reclames succesvoller.

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat reclames die langer duren zorgen voor een goede waardering en positieve herinnering. Maar, het verschil met een korte reclame is zo klein dat deze factor eigenlijk overbodig is. Uit andere onderzoeken kwam naar voren dat voor een optimale werking de radioreclame minimaal 3 keer moet worden aangehoord (de zogenaamde contactfrequentie). Daarbij moet een campagne minimaal een a twee weken duren voordat het daadwerkelijk effect heeft. Tijdens de periode van het uitzenden neemt de herkenning van de campagne in grote getalen toe. De kans op succes is groter als het aantal herhalingen toeneemt.

De professionals van Murekla weten wat de beste formule is voor uw bedrijf en kunnen al de eerder benoemde aspecten samen laten smelten in een spot op maat.

Radioreclame kosten uitzenden, advies op maat van een specialist.

Kortom: de kosten voor een radioreclame uitzenden variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat u zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen.

Wij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Samen bekijken we hoe we voor u een succesvolle reclame kunnen maken op de radio. In alle fasen, van de ontwikkeling tot aan de productie en uitvoering kunnen wij u van dienst zijn. Neem telefonisch, via de mail of middels het contactformulier contact op met een specialist om de kosten voor radioreclame uitzenden te bespreken.

radio reclame kosten