• Murekla BV
 • Schuberthof 35
 • Alphen aan den Rijn
 • (0172) 41 01 09
kosten radioreclame
radioreclame kosten
kosten radio reclame

Radioreclame; de kosten

Radio reclame vergroot de naamsbekendheid van jouw bedrijf

Wil je een professionele radio reclame of radiocommercial uitzenden tegen aantrekkelijke kosten? Dan kun je terecht bij de professionals van Murekla. Adverteren op de radio creëert een positief effect op de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

"Compleet toegerust maar tegelijkertijd compact en sfeervol.”

Radio is immers nog steeds een van de populairste mediums van Nederland. Consumenten luisteren ook langer naar de radio, dan dat ze kijken naar de televisie. Mensen zappen anno 2020 niet snel naar een andere radiozender. Wij van Murekla hebben meer dan 30 jaar ervaring in het vak en handelen zeer snel. Voordat je het weet kun jij adverteren met je eigen radiocommercial.

 

Radio reclame of commercial tegen aantrekkelijke tarieven

Waarom kiezen voor Murekla? We zetten de voordelen voor je op een rij:

 • Persoonlijkheid en deskundig
 • Wij handelen zeer snel
 • Al vanaf 1250-, euro
 • Bereik je doelgroep met een creatieve omzetting van ideeën naar een concept radio of TV reclame
 • Combinatie van kennis en advies, voor de inkoop van zendtijd en productie
 • Het totale plaatje: voor een media uiting via radio of televisie
 • 30 jaar ervaring in medialand

Wil jij een radiocommercial laten maken voor jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0172 410 109. Of plan direct een vrijblijvende afspraak door ons contactformulier in te vullen.

Wat zijn de kosten van een radiospot uitzenden? Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen door onze klanten. Op deze pagina proberen wij je uit te leggen welke factoren van invloed zijn op de prijs/prijzen voor een succesvolle commercial. Ook kom je erachter waarom wij de professional in dit vakgebied zijn.

wat kost radioreclame
Radiocommercial laten maken

 

Radio reclame door Murekla | Het totale plaatje

 • Persoonlijkheid en deskundig
 • Wij handelen zeer snel
 • Bereik je doelgroep met een creatieve omzetting van ideeën naar een concept radio of TV commercial
 • Combinatie van kennis en advies, voor de inkoop van zendtijd en productie,
 • Het totale plaatje: voor een media uiting via radio of televisie
 • 30 jaar ervaring in medialand.

Wil jij een radiocommercial laten maken voor jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0172 410 109. Of plan direct een vrijblijvende afspraak door ons contactformulier in te vullen.

Wat zijn de kosten voor het uitzenden van radioreclame? Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen door onze klanten. Op deze pagina proberen wij u uit te leggen welke factoren van invloed zijn op de prijs/prijzen voor een succesvolle commercial. Ook komt u erachter waarom wij de professional in dit vakgebied zijn.


 

 

Productie van de radioreclame

Reclame maken op de radio voor minimale kosten, hoe goedkoop kan het eigenlijk? De meest voordelige radiocommercial is een 1 stemmige commercial, gesproken  zonder muziek. Van groot belang is natuurlijk de tekst/ copywriting van zo'n commercial. Op basis van een goede briefing wordt deze door ons gerealiseerd.  Vervolgens vindt er een goede casting plaats.

Welke stem past bij de tekst en welke stem past het beste bij de uitstraling van het bedrijf/ product. Uiteindelijk wordt de radiocommercial op een professionele manier afgemixt zodat deze duidelijk en helder op de radiozenders klinkt. Deze basis commercial produceren wij vanaf 1.250,- voor landelijke radio. Nu nog de zendtijd inkopen en je bent klaar om te adverteren op de radio!

Naarmate de wensen uitgebreider worden, bijvoorbeeld een tweede stem of extra muziek, zal  de prijs van de commercial natuurlijk stijgen. Bel gerust voor een advies!

Contactformulier

Kosten radioreclame, het uitzenden.

Overigens onderscheiden we een 2 tal kosten. Nameijk de productie van de radiocommercial en de zendtijd die moet woden ingekocht bij de radiozenders. De kosten voor radioreclame uitzenden zijn afhankelijk van diverse factoren. 

Elke radio zender en omroep hanteert andere tarieven. Dit verschilt of de zender lokaal, regionaal of nationaal uitzend. Ook het tijdstip waarop een radioreclame wordt uitgezonden speelt een grote rol in het bepalen van de kosten. Een reclame in de spits bijvoorbeeld is kostbaarder dan om 9 uur 's avonds. Het aantal luisteraars heeft een groot effect op de prijs die u moet betalen voor de zendtijd. Daarnaast heeft de lengte van een reclame invloed op de kosten. Een reclame van 25 seconden kost meer dan een reclame van 10 seconden. 
Murekla heeft 29 jaar ervaring als het om inkopen van reclame zendtijd gaat. In deze tijd hebben we een groot netwerk opgebouwd.

Kosten radio reclame uitzenden.

Kiezen voor een korte of lange radio reclame?

Een belangrijke overweging bij de kosten voor een radioreclame uitzenden is de keuze voor een korte of lange commercial. Hebben korte reclames een groter effect dan lange reclames? Of zijn lange reclames succesvoller.

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat reclames die langer zijn, zorgen voor een goede waardering en positieve herinnering. Maar, het verschil met een korte reclame is relatief klein. Uit andere onderzoeken kwam naar voren dat voor een optimale werking de radioreclame minimaal 3 keer moet worden aangehoord (de zogenaamde contactfrequentie). Daarbij moet een campagne minimaal een à twee weken duren voordat het daadwerkelijk effect heeft. Tijdens de periode van het uitzenden neemt de herkenning van de campagne in grote getalen toe. De kans op succes is groter als het aantal herhalingen toeneemt.

De professionals van Murekla weten wat de beste formule is voor uw bedrijf en kunnen al de eerder benoemde aspecten samen laten smelten in een spot op maat.

Adverteren op de radio

Voordat je gaat adverteren op de radio is het belangrijk om de doelgroep in kaart te brengen. Zodoende weet je op welke radiozender je het beste jouw radio commercial kan laten horen. Het tijdvlak is ook een belangrijk aspect. Op welke tijd bereik je jouw doelgroep het beste.

Radio commercial laten maken in 3 stappen

We maken een radiocommercial in 4 stappen. Stap 1: We beginnen met het script. Dat is immers de basis. Stap 2. De keuze van de voice over. Met onze eigen uitgebreide stemmenbank heb je een ruime keus uit bekende stemmen van Nederlandse radio en TV. Deze wordt vervolgens opgenomen in onze geluidsstudio. Stap 3: In overleg bepalen we eventuele muziek en geluidseffecten. Stap 4: Ten slotte gaan we aan de slag met de daadwerkelijke productie van de radiocommercial. Hierbij wordt uitgevoerd wat in een eerder stadium is bedacht.

 

Pakkende en herkenbare radio jingles

Een pakkende radio jingle levert bij aan de herkenbaarheid van de radioreclame. Een pakkende radio jingle kan eenvoudig klinken, toch bestaat het uit een breed uitgedacht arrangement. Onze componisten beschikken over de nodige creativiteit en maken een goede, herkenbare jingle voor jouw bedrijf.

De kosten voor radio reclame

De kosten om een radio reclame uit te zenden zijn afhankelijk van diverse factoren. Elke radio zender en omroep hanteert andere tarieven. Dit verschilt of de zender lokaal, regionaal of nationaal uitzendt.

Ook het tijdstip dat een radioreclame wordt uitgezonden speelt een grote rol in het bepalen van de kosten. Een reclame die midden op de dag hoorbaar is, kost meer geld dan een radio spot die enkel ’s nachts te horen is. Het aantal luisteraars heeft een groot effect op de prijs die je moet betalen voor de zendtijd.

Daarnaast is de lengte van de spot ook van belang. Een reclame van 25 seconden kost meer dan een radiospot van 10 seconden.

“De doelgroep in kaart brengen is essentieel voor de radiospot”

Radioreclame kosten uitzenden, advies op maat van een specialist.

Kortom: de kosten voor het uitzenden van radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat u zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen.

Wij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Samen bekijken we hoe we voor u een succesvolle radiocommercial kunnen maken. In alle fasen, van de ontwikkeling tot aan de productie en uitvoering kunnen wij u van dienst zijn. Neem telefonisch, via de mail of middels het contactformulier contact op met een specialist om de kosten voor radioreclame uitzenden te bespreken.

Een lange of korte radiospot?

Een belangrijke overweging bij de kosten voor een reclame spot is de keuze voor een korte of lange radio commercial. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat reclames die langer duren zorgen voor een goede waardering en positieve herinnering. Maar het verschil met een korte radioreclame is zo klein dat deze factor eigenlijk overbodig is.

Uit andere onderzoeken kwam naar voren dat voor een optimale werking de radioreclame minimaal 3 keer moet worden aangehoord (de zogenaamde contactfrequentie).

 

Hoe vaker herhaalt, hoe meer herkenning

Daarbij moet een campagne minimaal één á twee weken duren voordat het daadwerkelijk effect heeft. Tijdens de periode van het uitzenden neemt de herkenning van de campagne in grote getalen toe. De kans op succes is groter als het aantal herhalingen toeneemt.

De professionals van Murekla weten wat de beste formule is voor jouw bedrijf en kunnen al de eerder benoemde aspecten samen laten smelten in een spot op maat.

 

Een prijs voorbeeld

Reclame maken op de radio voor minimale kosten: een voorbeeld van hoe goedkoop het kan zijn. Als je zo goedkoop mogelijk een radioreclame wilt, is een eenvoudige commercial met een duur van 10 seconden de voordeligste keuze. Deze wordt dan op een lokale radiozender uitgezonden en bestaat uit slechts 1 simpele spreekstem.

Er bevinden zich geen muziek of geluidseffecten in de reclame, geen mix-eisen en geen andere bijzonderheden. Om deze radioreclame te realiseren moet er alleen tekst worden geschreven, moeten er stemmen worden opgenomen en moet de reclame worden afgemixt. De productie is in dit geval vanaf 350,- euro te realiseren voor lokale radio. Voor landelijke uitzendingen is deze prijs vanaf 1.250,-

 

Vaste prijzen bestaan niet

Omdat het uitzendgebied voor lokale radiostations relatief klein is, is het tarief voor de commercial lager dan wanneer er landelijk wordt uitgezonden. Dus in een groot uitzendgebied. De meerprijs ligt in de buy out van de stemmen en bijvoorbeeld van de muziek. Kortom: de kosten voor een radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat je zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen. 


 

Full motion tv commercials

Naast radio reclame maken wij ook tv-commercials. Wij produceren full motion tv commercials geheel volgens jouw wensen. Indien gewenst gebruiken we onze drones voor een spectaculaire drone video. Een andere optie is de stillframe tv commercial. Dat is een televisiecommercial https://murekla.nl/inkoop-reclame-zendtijd/adverteren-op-de-tv.html die bestaat uit los fotomateriaal, waaruit een mooi en strak geheel wordt gemonteerd.

 

Bedrijfsfilm laten maken

Wij produceren ook bedrijfsfilms. De informatie die je wilt overbrengen, visualiseren wij in aantrekkelijke beelden ondersteund door gesproken informatie. Of je nou het personeel wilt voorstellen, een event wilt laten vastleggen of een interne video wilt opnemen, het kan allemaal. Een bedrijfsfilm vertelt jouw verhaal op de meest aansprekende manier.

 

Advies op maat

Kortom: de kosten voor het uitzenden van radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat je zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste tarieven voor radioreclames te benoemen.

Wij informeren en adviseren je graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Samen bekijken we hoe we voor u een succesvolle radiocommercial kunnen maken. In alle fasen, van de ontwikkeling tot aan de productie en uitvoering kunnen wij je van dienst zijn.

"Wij genereren commercials die in het oog springen en respons genereren"

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Ben je benieuwd naar de tarieven van jouw radio reclame of radiocommercial? Je geniet al voor een bedrag van €1250 over je eigen radiocommercial. Omdat de kosten variëren, is het lastig om een exacte prijs te noemen. Daarom raden we je aan om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen met een van onze professionals. Of vraag een offerte op maat aan!

Neem telefonisch, via de mail of middels het contactformulier contact op met een specialist om de kosten voor radio reclame uitzenden te bespreken. Wanneer je een andere vraag hebt kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

radio reclame kosten