• Murekla BV
  • Schuberthof 35
  • Alphen aan den Rijn
  • (0172) 41 01 09

Radio reclame

Radio reclame, een bekend fenomeen. Reclame op de radio kent veel mogelijkheden. Zo kunt u uw branding vergroten, uw producten en diensten aan de man brengen en zo zijn er nog tientallen opties voor uw bedrijf na het laten maken. Alles is mogelijk na het produceren. De baten van de reclame zijn vele malen hoger dan de kosten die zjin gemaakt.

Wij (Murekla) zijn een productiestudio die gespecialiseerd is in het maken van radio reclame. Van uw eerste wens, tot aan de ontwikkeling van het concept en tot aan de uiteindelijke afwerking van de laatste details. In onze studio hebben we alle onderdelen in huis om een succesvolle reclame voor u te ontwikkelen. Van een dito spreekcel tot aan een beeldstudio en van een geluidsstudio tot aan een montagestudio. Hierdoor hebben wij de afgelopen 25 jaar voor vele bedrijven succesvolle radio reclame kunnen maken.

Radio reclame en de inkoop van reclame zendtijd.

Behalve het ontwikkelen van radio reclame kunnen wij ook voor u de commercial laten uitzenden. Om dit te realiseren moet er reclame zendtijd worden ingekocht. Vraag die hierbij centraal staat is op welke manier uw organisatie de juiste doelgroepen gaat bereiken. Wie is uw doelgroep en op welke manier bewegen zij zich? Wij zijn kind aan huis in de reclamemedia in Nederland als het de inkoop van reclame zendtijd betreft. De tarieven voor de inkoop van zendtijd voor radio reclame verschillen enorm. Deze zijn afhankelijk van het aantal radio luisteraars en de duur van de commercial. Wij weten exact wat er te koop is, wat de vraag prijs is en welke kortingen er eventueel kunnen worden geregeld voor uw bedrijf. Kortom: heeft u zendtijd nodig? Neem dan contact op met een specialist van Murekla. Wij zorgen voor het juiste bereik voor de juiste prijs voor uw radio reclame.

Radio reclame bij de ideale partner.

Door de 25 jaar ervaring die wij hebben in ons vakgebied radio reclame hebben we een groot netwerk opgebouwd. We hebben veel contacten waar uw organisatie van kan profiteren. In ons netwerk bevinden zich onder andere publieke zenders, commerciële zenders, lokale, regionale en landelijke zenders. Hierdoor zijn we in staat u transparante offertes te bieden. Wij streven altijd naar een samenwerking voor de lange termijn. De afgelopen jaren hebben we voor velen zendtijd kunnen inkopen voor de radio. Dit heeft geleid tot veel tevreden klanten. De combinatie van de productie van een professionele radio reclame en het inkopen van zendtijd maakt Murekla de ideale partner.

Kiezen voor een korte of lange radio reclame?

Een van de overwegingen die u gaat maken als u een radio reclame wil laten maken is de keuze voor een korte of lange commercial. Hebben korte reclames meer effect dan lange? Of is het tegenovergestelde waar? Diverse onderzoeken wijzen uit dat extra lengte bij een commercial zorgt voor positieve herinneringen en waardering. Maar dit verschil is zo klein dat het geen belangrijke factor meer is. Uit andere onderzoeken is naar voren gekomen dat voor een optimale werking uw doelgroep de radio reclame minimaal zeven keer moet horen. Een radio campagne moet voordat het effect heeft minimaal 1 a 2 weken duren. Tijdens deze periode neemt de herkenning van een campagne constant toe. Meer herhalingen betekent een grotere kans op op succes. U ziet dat er veel factoren zijn waar rekening mee moet worden gehouden bij de ontwikkeling van een radio reclame. Murekla weet wat de succesformule is voor uw bedrijf.

Tips om succes te behalen met uw radio reclame.

In deze alinea geven we u enkele tips die bijdragen aan het succes van uw radio reclame. Er zijn een aantal factoren die op orde moeten zijn bij de ontwikkeling van reclames voor op de radio. Zo moet de voice over die u wil gebruiken op een menselijke manier praten. Dus op een normale snelheid en met pauzes op de momenten dat iedereen dit doet. Een luisteraar waardeert een dialoog die duidelijk is en goed in elkaar zit. Dit zal de boodschap die u wil uiten versterken.

Behalve de stemmen zijn de geluiden bij het laten maken van een radio reclame erg belangrijk. Zoals de achtergrondmuziek. De achtergrondmuziek heeft invloed op de sfeer in de reclames Het meest wordt gekozen voor de reclame met gebruik van 1 voice over. Dit wordt als meest professioneel ervaren door de luisteraars. De reclame moet eindigen op een positieve manier. Een prettig gevoel schenken aan de luisteraars moet een van de doelen zijn. Daarnaast adviseren wij onze klanten om een op een te communiceren met uw doelgroep of doelgroepen, op een persoonlijk level. Zo voelt uw doelgroep zich aangesproken en neemt deze sneller de informatie op die u biedt. Onthoudt deze tip daarom goed.

Eigenlijk vertelt u een visueel verhaal in de radio reclame. Dit wordt bewerkstelligd door de combinatie van stemmen, geluidseffecten, achtergrondmuziek en andere effecten. Vertel enkel informatie die relevant is. U heeft slechts een paar seconden de tijd om uw luisteraars op de radio te overtuigen van uw services, kennis en kunde. Stel daarom vooraf altijd de volgende vragen. Wat vindt u belangrijk? Wat wil u uw doelgroep vertellen? Dit soort vragen zijn van belang bij het bepalen van de radio reclame. Zo zijn er nog meer factoren die een rol spelen en waar we u graag mee van dienst zijn.

Wat zijn de kosten van een radio reclame produceren bij Murekla?

De kosten van het maken en laten uitzenden van een radio reclame verschillen enorm. De prijs voor het produceren is geheel afhankelijk van de wensen die u voor ogen heeft. Zo heeft u goedkoop voor 350 euro heeft al een reclame die lokaal wordt uitgezonden met muziek die op maat gecomponeerd is. Vanaf 1250 euro is het al mogelijk om de reclame op de radio landelijk uit te zenden. Als u benieuwd bent naar de daadwerkelijke kosten voor een commercial ontwikkelen kunt u contact opnemen met een van onze deskundigen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op (0172) 41 01 09, en via de e-mail op . Wij hopen vandaag nog met uw radio reclame te mogen beginnen.

Murekla BV
Schuberthof 35
2402 GH Alphen aan den Rijn

(0172) 41 01 09

Op zoek naar een betrouwbare partner voor de productie van radio reclame? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Contactformulier